Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Hőre fakuló tintával íratták meg a munkavállalói könyve

Újabb olyan munkavállalói könyvet találtak az ellenőrök az épülő M6-os autópályán dolgozóknál, amelyben hőre eltűnő tintával szerepeltek bejegyzések.
Csütörtökön az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség Dél-dunántúli Munkaügyi Felügyelősége tartott ellenőrzést Bátaszék-Leperde pusztánál, kiderült, hogy 4 munkás alkalmi munkavállalói könyvébe írtak hőre eltűnő tintával.

A dolgozókat a rendőrség előállította, alkalmi munkavállalói kiskönyvüket lefoglalták - tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az épülő M6/M60-as autópályánál tavaly találtak először olyan kiskönyveket, amelyekbe a gyanú szerint "eltűnős" tintával írtak, speciális tollakkal. Azért próbálkoztak ezzel, hogy később módosíthassák a foglalkoztatás időpontjára vonatkozó bejegyzéseket. Az M6-oson dolgozó munkásoknak reggel, amikor a műszakot kezdték, meg kellett melegíteniük az alkalmi munkavállalói könyvükben lévő papírt, így az előző napi dátum eltűnt. Annak a helyére kellett beírni az újat, speciális tollal. Elmondásuk szerint ha otthon felejtették a tollat, azért vissza kellett fordulniuk.

Év eleji sajtóhírek szerint 2009 második felétől megszüntetnék a visszaélésekre "csábító" alkalmi munkavállalói könyvet, és helyette elektronikus bejelentést vezetnének be.

Olvasóink írták

  • 1. babuja 2009. június 12. 14:06
    „Ez a magyar... Ezért vezetnek be egyre több adónemet. Az így kialakult hiányt töltik fel a vagyonadóval, a vállalkozók kötelezettségeivel. Nem lenne értelmesebb jogszerűen csinálni a dolgokat? Akkor talán nem az lenne elterjedve nemzetközi szinten, hogy a magyar adócsaló nép, vagy nem azt olvasnánk külföldön, hogy "magyar ne lopj". Ha mindenki fizetne rendesen, akkor nem kellene a tisztességeseket tovább sarcolni...
    Persze, most lehet azt mondani, hogy azért nem fizetünk, mert magas az adó. De miért magas, mert kevesebb emberen kell behajtani ugyanazt a szükséges összeget.
    Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Magas adó miatti kibúvások, vagy a kibúvások miatti emelések. Ismerve a magyar mentalitást, az utóbbi a megoldás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis papírokkal próbálkoznak kínaiak Ferihegyen

Egy héten belül hat kínait kellett visszaküldeni Ferihegyről, mert mindannyian újfajta, hamisított… Tovább olvasom