Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Horogkeresztek a Hit Gyülekezete balassagyarmati épületén

Náci jelszavakat, horogkereszteket rajzoltak az éjjel zsírkrétával a Hit Gyülekezete balassagyarmati közösségi házára. A méteres szvasztikák teljesen elborították az épületet.
A hatalmas horogkeresztek teljesen elborították az épületet - tájékoztatott a hit Gyülekezete sajtószolgálata. A balassagyarmati közösség egyébként nagyrészt romákból áll, ők látogatták az épületet is. A rendőrség szerint már megérkezett a feljelentés az ügyben és nyomozást rendeltek el rongálás és tiltott önkényuralmi jelképek használata miatt.

Méteres horogkeresztek, "White Power" (fehér erő, neonáci jelmondat) és "White Hungary" (fehér Magyarország) feliratok borították csütörtök reggelre a Hit Gyülekezete balassagyarmati közösségi házát. A gyülekezet sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Az 1994-ben alakult közösségnek 300 - nagyobb részt roma - tagja van. A gyülekezetet korábban nem érte hasonló atrocitás. Az ügyben feljelentést tettek.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőrségen csütörtökön délelőtt 11 óra előtt vették fel a feljelentést. A feljelentés szerint szerdán délután öt óra, és csütörtökön reggel fél nyolc között a gyülekezet közösségi épületének falát feltehetően zsírkrétával ismeretlenek összefirkálták. A feljelentő elmondása szerint horogkereszt és egyéb feliratok vannak a házon, illetve az ajtót szürke festékkel öntötték le. A feljelentésben foglaltak alapján a Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozást indított, rongálás és önkényuralmi jelkép használata miatt.

Olvasóink írták

  • 2. maci52 2008. november 13. 16:43
    „Hát az a Németh Sancika is elmehetne logopédushoz,az a sok ájtatatos birka aki hallgatja azt a zagyvaságot,értelmetlen süketelést,pénzkikönyörgő dumát,pedig gyógypedagógushoz.”
  • 1. 751510 2008. november 13. 13:31
    „Mi van akkor, ha egy ottani cigány (roma) festette föl a szvasztikát, jelezvén az ősi hindu kultúrához való kötődését? Éppoly ártatlan a helyzet, minthogy egy sörgyártó vöröscsillagal az üvegen forgalmazza termékét...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A PM szerint nincs, és nem is lesz IMF-szerződés

Az IMF gyakorlatában nincs külön hitelszerződés, elég az alaphoz csatlakozott kormány… Tovább olvasom