Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Horvát rendőrök dolgoznak a nyáron Pécsett

Horvát rendőrök teljesítenek szolgálatot a nyáron Pécsett, tekintettel az Európa Kulturális Fővárosa programok iránti növekvő horvát érdeklődésre.
Dakos József, Baranya rendőrfőkapitánya a megye rendőrségének tavalyi munkáját értékelő hétfői, pécsi sajtótájékoztatón elmondta: a kezdeményezés részletei még kidolgozásra várnak, de a záraihoz (Zadar) hasonló együttműködésről van szó, amikor nyaranta magyar rendőrök szolgálnak az Adriai-tenger partján.

A tervek szerint július 1. és augusztus 31. között egyidejűleg két horvát rendőr tartózkodik majd a Dunántúl legnagyobb városában és kéthetente váltják egymást kollégáikkal.

A rendőr dandártábornok hozzátette, hogy a horvát rendőrök közösen járőröznek magyar rendőrökkel és munkájuk során a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek. Dakos József szerint jelenlétük különösen fontos, mert érezhetően erősödik Pécs és a város EKF-programjai iránti horvát érdeklődés. A horvát rendőrök segíthetnek a nyelvi nehézségek leküzdésében, honfitársaik eligazodásában, esetleges rendőrségi ügyeik megoldásában.

Dakos József hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az elmúlt években szervezett idegennyelv-kurzusoknak köszönhetően a baranyai rendőrök negyven százaléka beszél valamilyen idegen nyelvet, s a cél az, hogy ezt az arányt tovább növeljék.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. február 22. 21:08
    „"Horvát rendőrök dolgoznak a nyáron Pécsett" és MOSSAD-osok télen-nyáron az egész országban...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a február 22-ei KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom