Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Horváth Ágnes ma nem vállalná a tárca vezetését

Horváth Ágnes ma már sokkal jobban harcolna azért, hogy a biztosítási rendszer átalakításával kezdjék az egészségügyi reformot.
Ezt a leköszönő miniszter mondta kérdésre válaszolva keddi búcsú sajtótájékoztatóján. Horváth Ágnes hozzátette:ha most kérné fel a kormányfő nem vállalná a minisztérium vezetését.

Horváth Ágnes elmondta, hogy 27 milliárd forint többlettel adja át utódjának az Egészségügyi Alapot. A leköszönő egészségügyi miniszter hozzátette: utódjával, Székely Tamással, mint az OEP főigazgatójával korrekten tudott együtt dolgozni. Horváth Ágnes kérdésre válaszolva megjegyezte: nem ajánlhatott akkora összeget a háziorvosoknak, mint Székely Tamás, mivel amikor még ő tárgyalt velük, nem volt erre felhatalmazása.

A szerdán távozó egészségügyi miniszter felsorolta azt a csaknem 50, folyamatban lévő, de még lezáratlan átalakítást, amelyeket a liberális vezetésű tárca kezdett el. Megemlítette például, hogy elkészült az eddig szabályozatlan otthonszülés rendelettervezete, átdolgozták az orvos ösztönző rendszert, létrehozták a Minőségfejlesztési Intézetet. Átalakították a rezidensképzés szabályozását, felülvizsgálták a vastagbélrák és a szájüregi rák szűrőprogramjait.

Arra a kérdésre, hogy utólag mit tenne másképp Horváth Ágnes azt mondta: Sokkal jobban harcolna azért, hogy a biztosítási rendszer átalakításával kezdjék az egészségügyi reformot. Hozzátette: ha most kérné fel a kormányfő, nem vállalná el a tárca vezetését, már csak azért sem, mert bársonyos reformokkal nem lehet olyan eredményeket elérni, mint amilyeneket ők értek el - tette hozzá. További sorsáról csak annyit árult el Horváth Ágnes, hogy nem lesz a sajtóban megjelent egyik kórház főigazgatója sem, a magánszférában helyezkedik majd el.

Olvasóink írták

 • 7. Egy lefasisztázott baloldali 2008. április 30. 20:04
  „Mi az hogy nem vállalná? Börtönben lenne a helye!!!”
 • 6. matriné 2008. április 30. 08:03
  „Úgy látszik e rövid pályfutásért keveselli a négy milliós végkielégítést a közpénzből ,amit a többi embertársaitól lopnak el az arra érdemtelennek!”
 • 5. joy 2008. április 29. 23:42
  „"...Horváth Ágnes ma nem vállalná a tárca vezetését..."

  Ekkora bukta -van akkora, mint anno a narancsos volt, csak ez túrós, nagytúrós!- után az ilyen kijelentésekhez nagy orca kell!”
 • 4. radenkó 2008. április 29. 19:46
  „Örülünk, hogy egy primitív személytől megszabadultunk. Semmihez sem értet csak a romboláshoz mert a zsidók csak ehhez értenek.
  Nem tudom honnan szedték fel és ki szorította bele.... f...t, hogy miniszterré avanzsált.”
 • 3. Kapuvári 2008. április 29. 19:22
  „Azzal is kárt okozott,hogy megszületett!”
 • 2. Béni 2008. április 29. 14:00
  „Okosan teszi ,hogy nem vállal szerepet a közszférában, mert akkor legalább nem tud több kárt okozni az országnak.Nem értem miért annyira elégedett az elmúlt egy év eredményeivel, talán meg kellene kérdezni az egészségügyi dolgozókat, a betegeket, hogy Ők is annyira elégedettek-e.Ő vajon elhiszi magáról, hogy jól dolgozott?”
 • 1. 3xhe 2008. április 29. 14:00
  „Én viszon soha nem kértem vola fel Horváth Ágnest egészségügyi miniszternek! Mint egykori körzeti orvosnak lekötötte energiáit a jövedelmi viszonyaiknak a rendezése, nem tudott túl lépni az árnyékán. A vizitdij lett az egészségügy reformjának a vezérfonala. Ha kéményseprőt kérnek fel miniszternek akkor jön a kéményadó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részben megváltoztatták Szabadi Béla ítéletét

Részben megváltoztatta kedden a Fővárosi Ítélőtábla Szabadi Béla korábbi ítéletét és az egyik… Tovább olvasom