Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Horváth Csaba: a kormány súlytalanná teszi a fővárost

A kormány egy részének vidékre költöztetésével akarja súlytalanná tenni Budapestet a kormány - közölte Horváth Csaba, a Magyar Szocialista Párt főpolgármester-jelöltje pénteken.
A budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-éig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet. Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csabát, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön. Hozzá hasonlóan Fazekas Sándornak a földművelésügyi minisztérium Debrecenbe költözésének, Lázár Jánosnak pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözésének lehetőségét kell megvizsgálnia - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő a kabinet pénteki üléséről.

Horváth Csaba ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy "Budapest súlytalanná tétele nemcsak a fővárosi emberek arculcsapását, hanem annak a történelmi hagyománynak a felszámolását is jelenti, mely ezt a várost hosszú évszázadok alatt Magyarország közigazgatási központjává tette".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világszínvonalú gördeszkapálya épült Budapesten

Az új pályát egy nemzetközi gördeszkás rendezvénnyel avatták fel. Tovább olvasom