Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Horváth Ernő (FKNP)

A rendszerváltás legnagyobb vesztese a vidék. Az eddigi kormányzatok hangzatos vidékfejlesztési terveiből semmi nem valósult meg. A Független Kisgazda Nemzeti Egységpárt a hatalom mindenáron történő megragadása helyett tenni akar a vidéken élőkért.

Újra lehetőséget kell adni a vidéknek, hogy pénzhez jusson!
Újjá kell éleszteni a háztáji termelést! Újra kell szervezni a termékértékesítési rendszert. Biztosítani kell a felvásárolt termékeknek az értékesítési lehetőséget, ezért a multikban a magyar mezőgazdasági termékek arányát legalább 50% fölé kell emelni. Meg kell akadályozni, hogy a silány minőségű nyugati mezőgazdasági termékek elárasszák a magyar piacot.

Gyorsítani és fejleszteni kell a biogazdálkodást. Szorgalmazni és támogatni kell a zöldfarmok kialakítását. A mezőgazdaságban maradó kis-, közép- és nagyvállalkozókat tőke-, hitel- és hitelkamat-támogatásokkal kell újra pozícióba hozni.
A gazdálkodóknak ingyenessé kell tenni az OKJ-s mezőgazdasági szakmai képzettségek megszerzését, az ennél magasabb végzettség megszerzését pedig legalább 50%-osan kell támogatni.
A falugazdász-hálózatot meg kell erősíteni, hogy újra a gazdák legjobb segítői lehessenek.

Működtetni és bővíteni kell a szaktanácsadói hálózatot, hogy a mezőgazdasági termelés tudatosabb és tervszerűbb legyen.
A munkában megfáradt, nyugdíjaskorhoz közelítő kényszergazdálkodóknak biztosítani kell a kiemelt nyugdíjjal történő nyugállományba vonulás lehetőségét.
A magyar termőföld magyar tulajdonban tartásának érdekében mielőbb földbankot kell létrehozni.

Mindezek csak a magyar földhöz, a magyar vidékhez kötődő elkötelezett képviselőkkel, valódi kisgazda-érdekképviselettel valósíthatók meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal nőttek a nettó bérek

Tovább csökkent a megyei élelmiszeripar teljesítménye, folytatódott az ipar létszámvesztése. A… Tovább olvasom