Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Horváth, Kóka ''első veresége''

A hétfői parlamenti ülésnap Horváth Ágnes és Fodor Gábor miniszteri eskütételével kezdődik, amennyiben előtte az illetékes országgyűlési bizottságok meg tudják hallgatni a két jelöltet - közölte a házbizottság ülése után Szili Katalin csütörtökön.

Stabilizálni kell az egészségügyi reform eddigi intézkedéseit és ki kell dolgozni  olyan biztosítási rendszert, amely többet ad a betegeknek -  jelentette ki Horváth Ágnes egészségügyi miniszterjelölt a Magyar  Televízió Este című műsorában szerdán.

"Eljutottunk fontos mérföldkövekig, stabilizálni kell a rendszert. Ez a fő feladat: beállítani ezt a rendszert úgy, hogy működjön" - mondta Horváth Ágnes.

Arra a kérdésre, hogy bizonyos döntéseket nem akarnak-e visszavonni, például az Országos Pszichiátriai és Neurológiai  Intézet bezárásáról szólót, a miniszterjelölt közölte, hogy az eddigi határozatokat nem változtatják meg. Ugyanakkor hozzáfűzte, ahol szükséges, "finomhangolásokat" végeznek.

Az egészségbiztosítási rendszerről szólva az említetteken kívül  legfontosabb feladatának nevezte egy több-biztosítós modell kidolgozását és "lehetőleg bevezettetését".

Mint mondta, szeptemberre olyan törvényjavaslatot dolgoznak ki, amelyet a koalíciós partnerek egyaránt el tudnak fogadni.

Horváth Ágnes szerint olyan rendszerre van szükség, ahol  megmaradhat az állami biztosító, de mellette más biztosítók is "versenybe jönnek".

A Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivői testülete Horváth Ágnest jelölte egészségügyi miniszternek szerdai ülésén - Kóka Jánosnak más volt a jelöltje.

(MTI alapján)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszúrtak egy férfit Cigi az alvázban Baleset Rongáltak az Ady Endre úton Fqkaszát loptak

sopron» A Kossuth Lajos utcai telefonfülkében egy vérző hátú férfi kér segítséget –… Tovább olvasom