Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Horváth: mintaértékű a szegedi kórházak összeolvadása

Mintaértékű megoldásnak nevezte az egészségügyi miniszter azt, hogy Szegeden a városi kórházat, a rendelőintézetet és a klinikákat egy egységes intézménnyé vonnák össze.
A szegedi egészségügyi integráció kiváló megoldás arra, hogy hatékonyabban működjön a kórház és az egyetemi klinika, s ezzel a szétaprózott rendszer fenntartása helyett a betegellátásra lehessen fordítani a forrásokat – mondta az egészségügyi tárca vezetője sajtótájékoztatóján.

Az egészségügy fejlesztésére a következő hét évben összesen 400 milliárd forint jut, ebből 270 milliárd szolgál majd központi infrastrukturális fejlesztésekre. Ennek 10 százalékát szeretné elnyerni a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) egy új klinikai tömb kialakítására, ahová összevonnák az akut ellátásokat – tudatta a politikus, hozzátéve, hogy az első pályázatokat már a harmadik negyedévben kiírják.

Botka László (MSZP) polgármester elmondta, a szegedi közgyűlés július 5-én dönt arról, hogy a városi kórház és rendelőintézet működtetését az önkormányzat átadja az egyetemnek; az SZTE szenátusa pedig már július 2-án szavaz az integrációról. Ha mindkét testület elfogadja a tervezetet, a szegedi betegellátás október 1-jétől egységes rendszerben működik majd – közölte a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakori a roma gyerekek iskolai megkülönböztetése

Továbbra is gyakori a roma gyerekek hátrányos megkülönböztetése az oktatási intézményekben -… Tovább olvasom