Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Hosszú távra terveznek

A mezőgazdasági csúcsszezon idején a gazdák jobban figyelik az időjárási és árutőzsdei előrejelzéseket, felértékelődik a kevés stabilizáló tényező szerepe. Magyarország piacvezető társasága, az Allianz Hungária Biztosító Rt. évről évre stratégiai partnerséget vállal a mezőgazdasággal. Dombi Lászlóval, az Allianz Hungária területi igazgatójával biztosítói kockázatokról, lehetőségekről is beszélgettünk.
Dombi László
„A hosszú távon kalkulálható kockázatok fedezetével a társaság a sokszor hektikusan változó évek során is állandó, stabil hátteret tud nyújtani a gazdálkodóknak. Vitathatatlan, hogy a gazdaság minden területén lényeges, ám a meglehetősen tőkeszegény mezőgazdasági ágazatban kiemelkedően fontos ez a stabilizáló szerep" – mondja az igazgató.
Majd hozzáteszi, a mezőgazdasági biztosítások nélkülözhetetlenségét az is alátámasztja, hogy a növény-, állat- és erdőbiztosítást kötő gazdálkodók számára a kormányzat díjtámogatást nyújt. „Mértéke jelenleg 30 százalék. Érthető módon elsősorban ezek a támogatott biztosítások az igazán népszerűek. A mezőgazdasági vagyontárgyak biztosítása már lényegesen alacsonyabb szintű, ami persze nemcsak az állami díjtámogatás hiányára vezethető vissza, hanem arra is, hogy sajnos az agrárberuházások és -fejlesztések szintje már évek óta nagyon alacsony."

A mezőgazdasági vállalkozások, vállalatok és termeltetők számára az állat- és növénybiztosításokban az Allianz nyújtja a legszélesebb választékot, hiszen például tavaszi fagy- és vízkárokra csak e társaság vállal kockázatot. A mezőgazdasági kistermelők és vállalkozók számára az úgynevezett Gazda biztosítási csomagon belül kínálja legtöbb szolgáltatását. Ezek a növények jég- és tűzbiztosítására, az állatok tenyész- és növendékállat-biztosítására, a vagyontárgyak esetében pedig tárgyi és forgóeszköz-biztosításra terjednek ki. Ez ügyfélközpontú gondoskodást takar, de felmerül a kérdés: mi az, amit még ezenkívül letesznek a biztosítottak asztalára ?

Dombi László szerint a biztosító öt éve már a mezőgazdasági biztosításokban is folyamatosan piacvezető, és stratégiai célja a stabil partneri kapcsolatok további erősítése. Ennek érdekében vezette be mezőgazdasági üzletágában is az ISO 9001 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszert. És ennek érdekében korszerűsíti folyamatosan termékeit, illetve újakat dolgoz ki, hogy azokban a változó igényeket, sőt, már az EU-csatlakozást is figyelembe vehesse. Jó példa erre a nemrégiben kidolgozott állatkatasztrófa-biztosítás, mely az Európában oly nagy károkat okozó száj- és körömfájás, BSE, sertéspestis és egyéb fertőző állatbetegségek esetére nyújt fedezetet és ezzel anyagi biztonságot a magyar termelőknek.

Klikkelve is a legjobbak

Független szakértőkből álló bizottságok értékelése alapján immár második alkalommal kapott a biztosítási kategória legjobbjának járó díjat az Allianz Hungária 2002-ben. Áprilisban a Reader ’ s Digest megbízható márkák versenyében a biztosítótársaságok kategóriájában nyerte el a „ Legmegbízhatóbb márka Magyarországon 2002 " díjat, a közelmúltban pedig „ Az év internetes biztosítója Magyarországon 2002 " címet hódította el. Az utóbbi pályázatot az Index.hu Rt., a Bankbiztosítási és Kockázatkezelési Szakoktató Intézet Kft., valamint a Hewlett-Packard Magyarország Kft. hirdette meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gabonavizsgálat

A megyei agrárkamara gabona-gyorsvizsgálatot indított július 10-től a Gabona Bt. telephelyén (Beled… Tovább olvasom