Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Hotel Famulus: Győr új, négycsillagos szállodája

Egyetem - A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara életében mérföldkő a nemrég átadott oktatószálloda, népszerűbb nevén tanszálló, hiszen az ilyen nagyságrendű beruházás csak ritkán fordul elő egy-egy intézmény életében.
A kar dékánját, dr. Cseh Sándort arról kérdeztük: mit jelent a kar életében az oktatószálló színrelépése és hogyan illeszkedik a kar távlati céljaiba?

– A kar, illetve jogelődei életében ilyen nagyságrendű beruházás valóban nem történt és vélhetően a következő időszakban nem is várható. Az épületegyüttesben egy magas színvonalú vendégfogadó egység és kiemelkedő szolgáltatással bíró kollégium kapott helyet. A létesítményben nagy felkészültséggel rendelkező gyakorlati szakemberek és a szakon tanuló hallgatók látják el az üzemeltetési feladatokat. E beruházással a turizmus-vendéglátás szakhoz kapcsolódó gyakorlati képzési bázis – figyelembe véve, hogy egyetemi fenntartással működik – az országban, sőt, nemzetközi szinten is egyedülálló. E létesítménytől reméljük azt is, hogy mind jobban közelebb kerülünk a gazdasági szférához, ismertségünk széles körűbb lesz. A karon létrehozott Turizmus Intézet, valamint a Hotel Famulus Oktatószálloda és Kollégium megteremtette Győrben az idegenforgalmi szakemberek képzésének bázisát. A kollégiumi kapacitás növelésével a további szakjainkon tanulók számára is növeltük a képzések egyik fontos háttérfeltételét.

– Az oktatószálloda létesítése illeszkedik a karon korábban megkezdett tudatos fejlesztési folyamatba. A hagyományos és máig elismert tanítóképzés mellett az optimális kari méretek kialakításához szükséges volt a képzési profil bővítése. Egy, a pedagógiához, pszichológiához nem távoli szakterületen kerestünk képzési feladatokat. Így jutottunk el az idegenforgalmi, a rekreációszervezés és az egészségfejlesztő képzéshez. A szállodai szolgáltatások sokasága nemcsak a turizmus-vendéglátás szakos hallgatóknak biztosít gyakorlati lehetőséget, hanem a további szakjainkon tanulók számára is. Az új intézmény kiépült kapcsolatai a jövőben lehetővé tehetik a barrista-, sommelier-, vagy akár a mixerképzések elindítását is.

– A jövőt illetően is fontos, hogy a többfunkciós beruházásnál természetes volt számunkra az is, hogy Győr idegenforgalmi fejlesztéséhez is hozzájáruljunk. E célból is igényeltük, hogy az épületegységben két önállóan is működő, vendégek fogadására alkalmas létesítmény valósuljon meg. Ezzel biztosítható a turistaszezonban két különböző árfekvésű szálláshely megjelenése a belváros közvetlen szomszédságában. A szállodaegység terveit pedig a befektetőnek köszönhetően a beruházási szakaszban úgy módosítottuk, hogy az a  négycsillagos szintnek feleljen meg. Bízunk abban is, hogy a szálloda éttermei (különösen a Pódium étterem), szolgáltatásai (konferenciaterem programokkal,  sportolási lehetőségek) a győriek számára is vonzóak lesznek.

– Befejezésül azt is el kell mondanom, hogy bár még csak a beüzemelés időszakát éljük, de örömmel állapíthatjuk meg, hogy az igényes tervezői és belsőépítészeti munka, valamint a szakszerű kivitelezés egyszerűen elegáns, igényes, jól funkcionáló komplexumot valósított meg. Mindez annak is köszönhető, hogy a befektető, a Rigó László igazgató úr által vezetett Rába Domínium Kft. ugyanolyan szívügyének tekintette és tekinti ezt az oktatási létesítményt, mint a kar, amelynek céljait szolgálja. Ez a közös akarat a PPP-s beruházások esetében is talán állítható, hogy az országban egyedülálló.Heller László
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri biennále biennále díjazottjai

Tovább olvasom