Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Hova mennének a munkát keresők?

Budapest és a külföld a legkeresettebb, Nógrád megye a legkevésbé az interneten állást keresők között.

Az internetenmunkát keresők Magyarországon legkevésbé Nógrád megyében helyezkednének el, míg munkahelyet legtöbben a fővárosban, Budapest környékén és külföldön remélnek a világhálón keresztül - ezt   igazolják a 150 ezer regisztrált álláskeresővel rendelkező JobMonitor internetes állásajánló 2004-es tapasztalatai.

A www.jobmonitor.hu oldalon közzétett jelentésből kiderül, hogy Budapesten többen keresnek munkát az interneten keresztül, mint Pest megye kivételével a magyarországi megyékben összesen. 
Amíg tavaly budapesti állást 137,8 ezren és Pest megyében is több mint 20 ezren kerestek a világhálót böngészve, addig a térségek közül legnépszerűbb Győr-Moson-Sopron megyében is csupán 14,7 ezren,   Nógrád megyében pedig alig 4,4 ezren dolgoztak volna interneten   keresztül talált munkahelyeken. 

A külföldön munkalehetőségre vágyók közül a Jobmonitor 22 ezer  internetezőt regisztrált, s népszerűnek bizonyult a távmunka is, amelyre 15 ezren jelezték vállalkozási hajlandóságukat. 

Életkor szerint a legtöbben, évenként 13 ezret meghaladó számban a 27-29 éves fiatalok regisztráltak munkalehetőségben bízva, de több mint ezer-ezer tavaly 52 éves illetve 19 évét betöltő munkavállaló jelentkezett az interneten. 

A legtöbb álláskereső, azaz a jelentkezők 32 százaléka legfeljebb három éves gyakorlattal rendelkezett, s 27 százalékuk dolgozott már három évnél hosszabb ideig. A pályázók ugyancsak 27 százaléka pályakezdő, míg 13 százalék rendelkezett vezetői tapasztalatokkal. 

A JobMonitoron közzétett pozíciók alapján a munkáltatók által tavaly leginkább keresett szakmák: értékesítés (4.438 pozíció), mérnöki tevékenység (4.349 pozíció), pénzügy (3.446 pozíció),  informatika és telekommunikáció (3.217 pozíció), gyártás/termelés/építőipar (2.804 pozíció).  

A legnépszerűbb terület a munkavállalók jelentkezése alapján az adminisztráció és asszisztencia (47.397 felhasználó), a marketing,   média, reklám, PR (42.072 felhasználó), a kereskedelem (41.969   felhasználó), az értékesítés (39.398 felhasználó) és az informatikai   és telekommunikációs terület (33.676). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ray Charles posztumusz tarolt a Grammyn

Ray Charles ünnepelhetett volna hétfőre virradóra a 47. Grammy-gálán, helyette azonban csak Norah Jones énekesnő hullajthatott örömkönnyeket. A fiatal énekesnő jelentős mértékben hozzájárult a soul, a blues, a jazz - és persze a pop - nagy művészének hét posztumusz díjához.  A sokak által előre leírt U2 sem panaszkodhat: három jelölésüket kivétel nélkül díjra váltották. Tovább olvasom