Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hulla a csomagtartóban: az áldozat adta gyilkosának a fegyvert

Az áldozat maga adta korábban gyilkosának azt a fegyvert, amellyel egy elszámolási vita után fejbelőtték - mondta Bodnár Zsolt dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a szerdán egy autó csomagtartójában megtalált férfi halálával kapcsolatban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A dandártábornok elmondta: a XIV. kerületben szerda délután megtalált, hétfőn lelőtt férfi ügyében 20-22 ember számoltattak el még szerda este, és már az első pillanatban látszott, hogy elszámolási vita állhat az ügy hátterében.

Mint mondta, a rendőrség felderítette, hogy a 26 éves áldozat sok embernek tartozott jelentős összeggel, összes tartozása 10-20 millió forint lehetett. A rendőrség megállapította azt is, hogy az erős fizikumú áldozat még pénteken tűnt el otthonából, és hétfőtől többen is keresték a tartozásai behajtása miatt.

A nyomozás során a rendőrök eljutottak egy 25 éves budapesti férfihoz, akinek az áldozat hatmillió forinttal tartozott. A 25 éves férfi a rendőröknek beismerte, hogy hétfőn délelőtt a garázsában egy üzleti vita során a korábban a sértettől kapott fegyverrel, egy lövéssel megölte a 26 éves férfit.

Az áldozat autója a garázs előtt állt, ezért a holttestet betette a csomagtartóba, majd egy ismerősének azt mondta, egy barátjáé a kocsi, és elromlott, ezért trélerrel a gyilkosság helyszínétől néhány kilométerre lévő helyszínre vitette az autót, ahol azt végül megtalálták.

Bodnár Zsolt elmondta: sem a tettes, sem az áldozat nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, bár büntetve még nem voltak. Az életvitelükre vonatkozó kérdésre annyit mondott, hogy "üzletemberekről van szó, akik különböző dolgokkal kereskednek, adnak-vesznek", és "nem normál munkaidőben dolgozó esztergályosok". Mint fogalmazott, a kölcsönügyletek "nem biztos, hogy minden esetben legális üzleti kapcsolatok finanszírozására, üzleti befektetések finanszírozására" történtek.

Az elkövető egyébként a szüleitől szerezte a kölcsönadott hatmillió forintot, és mivel kilátástalannak ítélte, hogy valaha is visszafizetik neki a pénzt, hirtelen felindulásában lőtte le áldozatát, de nem "profi leszámolás" történt. A garázsban egyébként megtalálták a rendőrök a lőszer hüvelyét, magját és a vérfoltokat is.

A dandártábornok beszámolt arról is, hogy a fegyvert, amellyel az áldozatot lelőtték, korábban ő maga adta későbbi gyilkosának, a tartozás "kompenzálása" érdekében, pár nappal a gyilkosság előtt.

A BRFK szerdán adott tájékoztatást arról, hogy saját édesapja találta meg 26 éves fia holttestét aznap délután kocsijának csomagtartójában a főváros XIV. kerületében, a Remény és a Gvadányi utca sarkán.

Az apát egy ismerőse értesítette, hogy Zuglóban parkol az autója. A helyszínre érkező férfi a pótkulccsal kinyitotta a kocsit, majd a csomagtartóban rábukkant fia holttestére. Ezután értesítette a rendőröket és a mentőket, akik megállapították a halál tényét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sem vonat, sem busz nem jár majd Andráspusztára

A Mezőfalva-Paks vasútvonal megszűnése után nem lehet tömegközlekedési eszközzel eljutni a Tolna… Tovább olvasom