Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Hulladék-csereakció a lakótelepen

Hozd vissza Sam! címmel szelektív hulladékgyűjtési akciót szervezett tegnap az STKH Kft. és az ÖKO-Pannon Kht. Aki a város kijelölt gyűjtőszigetét használta, újrahasznosított papírból, üvegből készült ajándékot kapott.
A környezetvédelmi világnap kapcsán az ÖKO-Pannon Kht. és a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. szelektív hulladékgyűjtési akciót tartott tegnap. Az akció célja az volt, hogy a lakosok megismerjék és megkedveljék a gyűjtőszigetek használatát. Aki tegnap a József Attila-lakótelepen lévő élelmiszerbolt melletti gyűjtősziget edényeiben papír-, műanyag- vagy üveghulladékot helyezett el, jutalmat kapott. A papírért újrapapír-jegyzettömböt, a gyerekek színesceruza-készletet és kifestőfüzetet, a műanyagért vászontáskát, az üvegért pedig mécsestartót vehettek át a szelektívhulladék-gyűjtők. Az akciót tegnap Sopronon kívül még kilenc vidéki városban rendezték meg. A József Attila-lakótelepen népszerű volt a szelektív gyűjtés, délutánig közel kétszázan vettek részt az akcióban.
Az ÖKO-Pannon Kht. a szelektív hulladékgyűjtésben részt vevő városok lakosságának rendszeres tájékoztatásával és oktatásával segíti a már kiépített gyűjtőrendszer hatékony használatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom