Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Humorba és ötletbe csomagolt üzenet

A harmadik alkalommal meghirdetett országos óriásplakát-pályázatra 1071 munka érkezett. A rangos zsűri ebből 80 alkotást, köztük különdíjasként a győri Szabó Dávidét javasolta szabadtéri kiállításra.
– Egy régi ötletemet ihlette tovább a foci-világbajnokság. A Geszti Péter vezette @rc „akciócsoport" felhívására döntöttem úgy: megcsinálom és pályázok vele. Egyébként nem idegen tőlem a dolog, hiszen a műszaki
egyetemen, ahol most végzős építészhallgató vagyok, reklámszociológiára is jártam. Nem is olyan távoliak egymástól, hiszen mindkét terület a kreativitásra épül – vélekedett Szabó Dávid, aki az Egy kiállítás képei című óriásplakátjára a zsűri különdíját kapta.

A győri fiatalember alkotásával a humor és a meghökkentés ötletébe „csomagolta" a tisztességes játékra, a fair play-re biztató üzenetét. Az egészet számítógéppel készítette. A zöld gyepre „illesztett" képkockákon az amerikai bajnokság egy-egy éles jelenete szerepel. Az már játék a játékban, hogy az eredeti fotón szereplő arcok némelyikére egy-egy barátja portréját applikálta fel. Örömére a plakátot – a többi díjazott művel együtt – pár héttel ezelőtt még ezrek láthatták és nézték meg a budapesti Felvonulás téren.
A legjobb kritika számára az az önfeledt mosoly volt, ami a plakátját szemlélők arcán ilyenkor megjelent.

– Korábban is voltak már hasonlóan sikeres reklámkiruccanásaim. Terveztem például söralátétet, amiért második díjat kaptam, de természetesen az építészethez mindenkor hűséges maradok. Most készül a diplomamunkám, ami Győrhöz kapcsolódik: a Móricz Zsigmond rakpartra tervezek egy olyan zenés szórakozóhelyet, ami koncertre, bulira egyaránt alkalmas lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neki sikerült

Többször is az utcára került, mégsem hagyta el magát a nagyszentjánosi Rafai Mihály, így már öt éve… Tovább olvasom