Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Humoros kiáltvány a pékekhez

Kedves pékek! Először is, szeretnék néha végre olyan zsemlét enni, ami nem reccsen szét egy kiló morzsává...

Kedves pékek!

Először is, hagyjátok a „finom, ropogós" zsemléiteket. Szeretnék néha olyan zsemlét enni, ami nem reccsen szét egy kiló morzsává, ha beleharapok, nem olyan összeaszott, mintha eleve háromnaposnak sütötték volna, és nemcsak héja van, hanem bele is. Velem együtt nyilván sokan vannak még így. Nem értem, miből gondoljátok, hogy mindenki imádja, ha éles kenyértörmelék vagdalja szét az ínyét evés közben? Puha, finom zsemlét akarunk!

Másodszor, hagyjátok a mazsolát. Az emberek fele utálja a mazsolát. Mi, az emberiség ezen fele, rühelljük, hogy nyakig kell túrnunk az uzsonnánkban, ha a túrós táskát anélkül akarjuk élvezni, hogy minden második falatnál édes-nyálkás, összeaszott szőlőszemekre harapnánk. A túrós táska az túrós és nem mazsolás, a hétszentségit már neki! Tessék egyszer megpróbálni mazsolamentes túrós táskát gyártani. Dőlni fognak a vevők... Nem, ne értetlenkedjetek, hogy hát az meg milyen, az úgy nem az igazi. Igenis bazi sokan szeretnének mazsolamentes péksüteményt. Le a mazsolával! Áruljatok külön mazsolást és mazsolamentest. Nagy siker lenne! (Zárójelben jegyzem meg, a cukrászok is csatlakozhatnának, a somlói galuska is sokkal jobb lenne mazsola nélkül.)

Továbbá és harmadszor, kedves cukrászok: hagyjátok a porcukrot is. Szeretnék egyszer úgy megenni egy péksüteményt, hogy nem fulladok meg, és nem kell utána órákig porolgatnom a ruhámat. Az se lenne rossz, ha azt is érezném, mit eszem, és nem csak a tömény cukrot.
Végül pedig tiltakozom a mákos rétes megszüntetése és mindenféle undorító aszalt gyümölcsökkel (meggy stb.) való kiadjusztálása ellen! Van mákos rétes és van mákos-meggyes, ami két külön dolog, és ha én mákost kérek, akkor nem akarok bele se meggyet, se káposztát, se mazsolát. Világos?

Amíg követeléseim nem teljesülnek, utálni fogom a pékeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

lajtos javulóban

Lajtos Dávid, a Győri ETO csatára megsérült a Tatabánya elleni bajnoki mérkőzésen. A hétvégén… Tovább olvasom