Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Hungarikum lehet

Folytatás az 1. oldalról.

– Sajnos a termékek hírneve a kilencvenes évek közepére megkopott – mondta el Merkei Attila. – Akkoriban többször előfordult, hogy a fertői nád közé gyengébb minőségűt kevertek – jelentette ki.

– Azzal, hogy szabadalmi oltalmat kértünk, szeretnénk visszaállítani a Fertő tavi nád régi hírnevét, s ezt egy igazoló okirattal elismertetni. A végső célunk persze az, hogy megkapjuk a hungarikum kitüntető címet. Ez közvetlen anyagi előnyökkel nem jár, de garantálja, hogy a saját logónk alatt eladott termék megbízható és kiváló minőségű. Tudjuk, a most elindult eljárás során szigorú minőségi és jogi elvárásoknak kell megfelelnünk. A nádas mintegy egyharmada Ausztriában található. Éppen ezért fel kell vennünk még a kapcsolatot az osztrák társvállalatokkal, hogy közösen dolgozzuk ki a minősítési eljárást és egy olyan etalont, amelyet nemcsak az Európai Unióban, hanem bárhol a világban elfogadnak.
A vezérigazgató megjegyezte, a területen érdekelt cégek, intézmények közül a nádgazdaság adta be elsőként a Kiváló Magyar Termék védjegyigényét, holott a pályázati anyag összeállítását még együtt kezdte meg a Fertő–Hanság Nemzeti Parkkal, valamint a vízügyi igazgatósággal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom