Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Hunvald-Weinek-per: minden vádlottat felmentett első fokon a bíróság

Több tízmillió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat 8 ember ellen.
Minden vádlottat felmentett a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden kihirdetett elsőfokú ítéletével abban az ügyben, amelyben több tízmillió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Weinek Leonárd volt szabad demokrata zuglói polgármester és hat társuk ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség mintegy 50 millió forintos kárt okozó hűtlen kezeléssel vádolta a két volt kerületvezetőt és társaikat. A vádirat szerint a VII. és a XIV. kerületi polgármester úgy döntött a másik kerület egyes képviselői, illetve egy közös barátjuk külső tanácsadóként történő alkalmazásáról, hogy meg sem vizsgálták, az önkormányzat maga el tudja-e látni a tanácsadói munkát.

A vádlottak az eljárásban tagadták bűnösségüket, azt állították, szabályosan jártak el.

Az ügyész korábban részben letöltendő, részben felfüggesztett szabadságvesztést, Hunvald György és más vádlottak védői pedig felmentést kértek.

Olvasóink írták

 • 16. mivan? 2013. október 16. 08:48
  „Ezek az ügyek nehezen bizonyíthatóak. Most majd lehet megint kártérítést fizetni. Zsiványok mindig is lesznek minden pártban. De a Fidesz választást nyert vele, hogy mindenkit beállított mindenféle gazembernek, de egy elmarasztaló ítélet se nagyon született. Várnám, hogy elnézést kérnek a választóiktól emiatt. Viszont így a másik oldalt se értem mikor a bírói függetlenség miatt sipákolnak.”
 • 15. marigold 2013. október 16. 08:29
  „Mindenkinek igaza van, aki dühös a felmentés miatt, de én kibővíteném a kört. Hiszen egy szót se hallottunk róla, hogy kivizsgáltak egy nemrég zuglóban felröppent hangfelvételt, amiben valami pályázati pénzekről volt szó és hogy felmentették volna a felelősöket. És azt a Hernádi nevű ürgét se találják, igaz, egy ekkora országban könnyű eltűnni. És a múlt heti bajai cirkusz...?
  Ugye milyen felháborító?”
 • 14. marigold 2013. október 16. 08:17
  „"Budai hiába vizsgálódott min. 3 évig..közpénzen."

  És még nincs vége: összevissza hazudoztak róla évekig, most sorra fogja nyerni a kártérítési pereket. Igaz erről keveset fogunk olvasni a Magyar Nemzetben és a köztévé se ad róla különkiadást.
  Vajon a neki megítélt (több mint valószínű jogos) milliókat miből fogják neki kifizetni? Természetesen közpénzből. Na ezt kéne továbbhárítani azokra az okos fideszesekre, akik politikai tőke céljából elindították és tupírozták az egész cirkuszt.”
 • 13. majzik 2013. október 16. 08:05
  „A Q.-va életbe !

  Tényleg nyugdíjba kergetni az összes vén hülye bírót!”
 • 12. C6H12O6 2013. október 16. 06:46
  „Teljesen jogos a felmentés. Hiszen itt csak normális magyarországi "üzletmenet" volt. Senki olyat nem csinált, amit más meg nem tett volna.”
 • 11. joy 2013. október 16. 06:40
  „Upsz!

  Na, ja.
  "Azok" a Fel! Szabaddúlás! kormánya hozta törvényekkel éltek, és hagytak esélyt mindenkinek jobban boldogulni.
  "Ezek" még az alkotmányt is úgy módosították, hogy kizárólag ők, és csókosaik szerezhessenek. Mindenki más pusztuljon! Alkotmányosított rablóbanda -de csak nekik!
  LSD: (18)-(AH)- törvény!”
 • 10. pachakuti 2013. október 15. 23:06
  „A lényeg, amit sokan nem látnak, vagy nem akarnak meglátni!
  Ezek között nemcsak üzleti, baráti összefonódás van, de sokat, talán mindent tudnak az "ellenfeleik" ténykedéséről!
  Gondolkodjatok el olyan apró példán, a Hagyó perben miért nem tartották még tanúként sem meghallgatni a volt főnökét, a jó Demszkyt? Valaki elhiszi, hogy a tudta és jóváhagyása, talán támogatása, segítése és részesedése nélkül tudtak volna milliárdokkal játszani ? Miért nem mer O.V. lépni Fletó ellen? Miért sikerült Guszti bácsinak mégis elsikálni a Hunvald ügyet? Miért mentették föl Joav Blumot? A "Egy másért-egymásért" perben miért nem kapott felmentést a vádlott a titoktartási kötelezettség alól?
  Ha megérdemelt büntetéseket osztogatnának a bíróságok, a madárkák csicseregni kezdenének, és könnyen borulna bili. Furcsa összefonódások, apró stiklik kerülnének napvilágra magukkal rántva sok "tiszta és feddhetetlen" embert.”
 • 9. Pirát 2013. október 15. 17:56
  „nna...majd a másodfok, meg a Kúria.
  1#-es grafika88-fika88-fika...”
 • 8. JungHeinrich 2013. október 15. 17:43
  „5. benq 2013.10.15. 13:32 ...ezzel sztem egyetertunk :-)”
 • 7. Zotya100 2013. október 15. 17:07
  „"Néktök nem támad ilyenkó kedvetök a kaszát kiégyönösödve összeszeregetni, oszt hamarjába elkezdeni a napszámot vele..??? Néktök nem viszket a tenyeretök?" -- De, nagyonis viszket, szerintem többeknek is.”
 • 6. achilleus 2013. október 15. 14:58
  „Sajnos ott tartunk, hogy manapság Magyarországon egy bírósági ítélet nem ad útmutatást arra vonatkozóan, hogy mi helyes és mi helytelen. Ezek szerint teljesen helyénvaló, azaz helyes, ha két közigazgatási egység egymás embereit kéri fel szakértői munkákra, hiszen ezeket a szakértői munkákat a saját kerületének alkalmazottai nem tudták volna - így ítéltetett - elvégezni a rendes fizetésük fejében. Az meg nyilván nem számít bűnnek, hogy valaki kevéssé alkalmas munkatársakkal rakja-e tele a saját hivatalát. Miért van olyan érzésem, Magyarország nyomora eltart még egy darabig, és ez az ország belátható időn belül nem kerül közelebb Európa szerencsésebb államaihoz?”
 • 5. benq 2013. október 15. 13:32
  „uraim,1,2,3, és mindenki.... ott a parlamentben mindenki egy dudát fúj, aki egy picit kilóg kicsinálják pártállástól független.
  a sajtónak a köznépnek mutatják a nagy háborút a nagy pártharcot, és munka után egy kávézóban egy asztalnál, elvihognak egy-két sör illetve pálinka mellett.
  Szerintem ez a valóság!”
 • 4. zsozso64 2013. október 15. 13:26
  „Én azt hiszem, hogy ezt hallva, még maga Rózsa Sándor is kifakadna a következőképpen:
  Hát de hogy? Hát mé-mááá? Akkó nem is nyútak lé még milliókat sé a milliárdos ingatlan panamakkó???? Akkó nem vót igaz az egész?? Akkó nem is köllött vóna Fideszre voksóni??? Ha ez nem vót igaz, akkó löhet hogy sömmi nem vót az?? Hát akkó mink alighanem át löttünk baltázva, vagy hogy is monggyák ezt a városi kúturnépek...? Néktök nem támad ilyenkó kedvetök a kaszát kiégyönösödve összeszeregetni, oszt hamarjába elkezdeni a napszámot vele..??? Néktök nem viszket a tenyeretök? Me én hilyába pökök belé, pézt nem kapok az utóbbi négyévbe, de a viszketés sé múlik e! Segíjjetök má édös jókomáim, mi vóna itt a helyös mögóldás??? Nem nagy kedvve ütlegőnék sönki embőr fiát, föleg nem efféle madárcsontú politikáva üzérködő sömmirevalókat, de má ami sok, az öléglögyön!!!”
 • 3. hangman 2013. október 15. 13:11
  „Majd most is kreálnak vmi kamu pert a választások előtt 3-4 héttel és ezzel fogják hülyíteni a nagyérdeműt!”
 • 2. JungHeinrich 2013. október 15. 12:51
  „Elszamoltatas mi? Kerem a Viktorianusok is szolaltassanak meg az ugyben :-) Elszamoltatas, ugynoklistak, Közgep, stb.... ne tessek komcsizni fideszes oldalon ha lehet, nem all jol egy partnak aki balrol elozi a bukott baloldalt :-P Bar a koponyegforgatas mindig is ment a Fidesznek libsibol nemzeti es konzervativ ,majd szepen lassan baloldali. A pufajkas Horn Gyufa legalabb nem tagadta meg a multjat :-)”
 • 1. grafika88 2013. október 15. 11:47
  „Budai hiába vizsgálódott min. 3 évig..közpénzen. Nem igen talált fogást a " bukott bal oldalon " Itt se bizonyított, de az összeg szinte semmi ahhoz képest ..amit a fidesznyikok..nyúltak már le a 3,5 év alatt. Bukta után..lesz elszámolás remélem !!Dohánymutyi..földmutyi ! --Mezőg.és Vidékfejl. hívatal vezetője + még 3 társa / fideszes/ mind 300 milliót akartak sikkasztani az EUs földjáradékból ! stb.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz határozottan fellép a parlamentben elhangzott antiszemita kijelentések ellen

L. Simon László a jobbikos Novák Előd által a bizottság hétfői ülésén, a tervezett 2014-es… Tovább olvasom