Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Hunvald védője a Legfőbb Ügyészhez fordult

Hunvald György védője, Sebes Péter a Legfőbb Ügyészhez fordult; levelében felteszi a kérdést: jelent-e veszélyt a Hunvald Györggyel szembeni büntetőeljárás sikerére, ha a bizonyítási anyagot nyilvánosságra hozzák – írja a csütörtöki Népszava.
Az erzsébetvárosi ingatlanügyben vádolt volt MSZP-s polgármester védője azért fordult Kovács Tamáshoz, mert a Magyar Nemzet napok óta folyamatosan közöl vallomás-részleteket, a mintegy 46 ezer oldalnyi nyomozati iratból. A védő felhívta a figyelmet: a sajtóban "szövegösszefüggéseikből kiragadott, tendenciózusan szerkesztett" idézetek jelennek meg, és szerinte ez veszélyeztetheti a bírósági szakba lépő ügyben "a pártatlan és elfogulatlan, előítéletektől mentes bíráskodás körülményeit".

Adatvédelmi és személyiségi jogi szempontból is aggályosnak tartja Sebes, hogy a sajtóban megjelent részletek közt vannak "titkosszolgálati eszközökkel beszerzett, az államtitok- védelem alól mentesített lehallgatási jelentések" – méghozzá személyre azonosítható adattal. A 2009 februárja óta előzetesben lévő Hunvald védője – aggályai miatt – arra kérte Kovács Tamást: ha hivatalból intézkedést lát indokoltnak, azt sürgősen tegye meg, mert "a büntetőeljárásnak a bíróság falai között, tárgyilagos és előítéletektől mentes körülmények között kell lezajlania" - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 4. zoltanszabo 2010. november 18. 10:48
  „Jó lenne ha ennyi idő után már ítélet lenne ,jó szigorú büntivel.Majd addig-addig húzzák míg elévül.Ha csak egy pici gyanú is felmerül,hogy bűnös min.élefogytig bönti. Nem csak neki MINDNEK.”
 • 3. varadipal 2010. november 18. 10:46
  „Ez lenne a jellemző a XXI. századi magyar jogra, és közigazgatásra? A válasz igen.Szégyen.”
 • 2. Arnika 2010. november 18. 10:38
  „A Magyar Nemzet mióta szószólója a Nyomozó Hatóságnak?
  Szerepet tévesztettek? Vagy már ők a rendőrség?
  Keresse meg Kovács Tamás azt aki az ügyészségről kijuttatja az iratokat, ez is bűncselekmény.”
 • 1. dodó 2010. november 18. 10:20
  „A jó és tisztakezű Hunvald hitsorsosnak le kellene állítani a védőjét és felhívnia Zoltai (Zucker Gerzson) Gusztávot, a volt munkásőrt, a MAZSIHISZ jelenlegi második emberét! Ő bejáratos a legfőbb ügyészhez, egyedül ő képes és hajlandó is "elsikálni" az ügyeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakvágányon a MÁV működése?

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) vizsgálata szerint a MÁV rendelkezésre álló erőforrásai nem… Tovább olvasom