Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Húsevő póktól rettegnek az Irakban szolgáló katonák

Továbbra is él az a városi legenda, hogy húsevő pókok tartják rettegésben a katonákat Irakban. Nemrég a SkyNews számolt be az internetes oldalán a veszélyről, annak ellenére, hogy már többször tisztázták a szakemberek: a rettegett pókok nem esznek embert.
A SkyNews riportere tíz napot töltött a brit katonákkal Irak egyik háború sújtotta övezetében. Cikkében nemcsak arról számolt be, hogy honfitársai hogyan lettek Grace Klinika függők a szolgálat során, hanem arról is: egy húsevő pók tartja rettegésben az embereket a Közel-Keleten.

A cikk tenyérnyi nagyságúnak és rendkívül gyorsnak írta le a pókot. Szerzője korrektebbül járt el, mint azok, akik szerint az állat akkora, mint egy emberi kar, egy méteres magasságra képes ugrani, és egy éjszaka alatt képes lerágni az emberek végtagjának a felét.

Az írás azonban azt tartalmazta, hogy az állat éjszaka támad az emberre, szúrásával pedig olyan vegyi anyagot képes a szervezetbe fecskendezni, mint az érzéstelenítők. Az áldozat elzsibbad, a pók pedig szabadon rágcsálhat a húsából.

Senki sem mer aludni

A cikk drámai hangon taglalja, hogy miután a katonák és a riporter kellő távolságból, egy biztonságos helyről megfigyeltek egy ilyen pókot, egyikük sem mert aludni aznap éjszaka.

A városi legenda tehát annak ellenére tartja magát, hogy már több éve megcáfolták a szakemberek. A tevepókként ismert állat (camel spider) létezik, tenyérnyire nő meg, és valóban képes 16 kilométer/órás sebességgel futni, tehát rendkívül gyors.

Valóban a Közel-Keleten él, de találkoztak már ilyen pókkal Mexikóban és az Egyesült Államokban is. Az állat azonban nem az emberek húsát fogyasztja. Hozzá hasonló pókokat, esetleg rágcsálókat vagy kisebb madarakat eszik, emberekre azonban nem támad.

Az Irakban állomásozó katonákra tehát nem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 15 perces Intercity-késésért is fizetni fog a MÁV

Július 1-jétől az eddigi 30 perc helyett már 15 perc késés után visszafizeti a MÁV az Intercity… Tovább olvasom