Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Húsgyáriak a veszteségről

Kapuváron a Ringa húsgyárában a pácoló dolgozóit úgy tájékoztatták, hogy szeptembertől leáll a vágóhíd. A munkások számára így vagy a nyugati munkavállalás, vagy a tartós munkanélküliség következhet.
A kapuvári húsüzem dolgozóinak körében teljes a bizonytalanság. A májasüzem szakmunkásai még találgatnak, ám a pácolóban már elhangzott: ősztől vége.

A pácolók megtudták

A höveji Pócza Attila a kapuvári üzemben hét éve dolgozik. Szavai szerint ő tegnap délelőtt üzemvezetőjétől tudta meg, hogy a vágóhíd és a feldolgozóüzem már szeptember elsejétől leáll.

– A munkahelyemen, a sonkapácolóban az üzemvezetőnk szerint még körülbelül október elejéig lesz munka. Amennyiben megszűnik a munkahelyem, nem látok lehetőséget az elhelyezkedésre. Sajnos Hövejről nehéz lesz Győrbe vagy Sopronba bejárni dolgozni – tette hozzá.

Májasok: hivatalosan még semmi információ

A májasüzem dolgozói tegnap hivatalosan még semmit sem tudtak a jövőről. Licskai Tamás tizenegy éve szakmunkásként dolgozik itt, vidékről jár be naponta. Véleménye szerint a májas gyártása már semmiképpen nem folytatódik tovább. – A gyár bezárásáról szóló hír mellbevágó volt számomra. Sosem hittem volna, hogy egy ilyen üzemre nem lesz szükség a környéken. Ha elbocsátanak, megpróbálok Ausztriában vagy Németországban munkát keresni. Ott talán még szükség van jó húsipari szakmunkásokra.

„ Jó termékeink voltak"

Hasonló szellemben nyilatkozott Pócza Károly is. P huszonhat éve szakmunkás itt. Nemcsak mint dolgozó érdekelt az üzem további sorsában, hanem mint részvényes is. Elmondta: a gyárban terjengő hírek szerint a dolgozói részvényeket névértéken veszik meg tőlük. Nincs szándékában minden részvényét eladni, egyet mindenképpen megtart, ezzel talán még némi rálátása és beleszólása lehet a további folyamatokra. Arról, hogy mi lehet az oka a gyár hatalmas veszteségének, azt mondta: „A nálunk gyártott jó minőségű termékeket az utóbbi időben lerontották. Évekkel ezelőtt a nálunk gyártott bacon és a sonka minősége jobb volt. Most a májasüzemben dolgozom, de e termék minősége sem a régi. Véleményem szerint a rossz vezetés miatt vesztettük el termékeink minőségét."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékoztató a Phare-CBC pályázatokról

Közeledik a beadási határideje a Phare-CBC Ausztria–Magyarország 2002 Program keretében… Tovább olvasom