Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Húsos emlékek

Fiatalságról és szabadságról énekeltek a győri Kossuth szakképző iskola művészeti csoportjának diákjai a minap a kereskedelmi és iparkamara székházában: mindkettő oly könnyen elillanhat, miként az egykoron hírneves megyei húsipar dicsősége.
Havas Ferenc Győri húsos emlékek című könyvét azért is a legjobbkor adta ki, mert idén ünnepli a húsos szakma a győri városi közvágóhíd megnyitásának századik évfordulóját. A megyei kereskedelmi és iparkamara székházában tartott könyvbemutatón a szakmai tisztességet, a vállalkozói becsületet idézte a szerző, a könyvében felsorakoztatott egykori és még ma is élő hiteles tanúk segítségével.
A 46 éve Budapestről „erre a vidékre sodródott” Havas Ferenc forráskutató munkája során nem nélkülözte az egykori állami húsipari vállalat, a megyei levéltár és könyvtár, a Xántus János Múzeum segítségét. Még a tengerentúlról is akadt adatközlő. A könyv a szűkebb haza múltját megörökítő forrásokat méltóképp gyarapította, ezt erősítette a bemutatón megjelent kilencvenéves Halbritter Antal és a kötetet kiadó Palatia Nyomda tulajdonosa, Radek József, valamint Tóth Balázs kamaraelnök és Nagy Attila titkár egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgó kenyérárusok

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom