Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Húst és tejet vett a battonyai kismamáknak a polgármester

Húst és tejet vett polgármesteri fizetéséből 35 battonyai kismamának Karsai József polgármester. A szocialista politikus márciusban jelentette be, hogy polgármesteri fizetését jótékony célra ajánlja fel.
A pénzből szerdán először osztottak élelmiszercsomagot várandós és szoptatós kismamáknak.

Karsai József polgármesteri fizetése 260 ezer forint, ezt osztja szét a rászoruló kismamák között. A pénzból minden hónapban egy-egy család 7000 forintnyi élelmszercsomagot kap, illetve akinek kell, a gyermektápszert váltják ki. Battonya polgármestere korábban úgy nyilatkozott: fogadóóráin nagyon sok kismama kereste fel, hogy nem tud élelmiszert venni sem magának, sem születendő gyeremkének, ezért döntöt úgy, hogy fizetéséből segít a rászorulókon. Az önkormányzat negyedévente 5000 forint rendkívüli segélyt adhat, míg a polgármesteri fizetésből havonta és családonként 7000 forinttal segítik a kismamákat. Szerdán 35 kismama vette át a polgármesteri hivatal udvarán a két kiló húsból és hét liter tejből álló élelmiszercsomagot. A segítséget minden hónap utolsó három hétvégéje előtt adják oda a családoknak.

Karsai beszélt arról is, hogy tapasztalatai szerint a városban sok családnál gond, hogy tiszta ruhát adjanak a gyerekekre, mivel sem mosószerre, sem mosógépre nincs pénze sokaknak. A polgármester ezért közmosodát nyitna. A helyet az önkormányzat adná, a mosógépeket pedig felerészben saját pénzéből, felerészben pedig önkormányzati forrásból vásárolná meg a polgármester. Karsai arról nem beszélt, hogy pontosan mikor nyitna meg a közmosoda Battonyán.

Olvasóink írták

 • 7. csingiz 2008. április 17. 10:59
  „Hát száradjon le a két kezünk, ha azt írtuk volna hogy ne adjon ez a drága ember...Adjon, csak adjon ha van mibül...!De hát, jár ez mindenkinek?”
 • 6. Jo Bacsi 2008. április 17. 08:19
  „Nektek az a bajotok hogy semmit se ertekeltek es nem becsultok meg. Mindent le szolnia zt tudtok meg mindenre negativot mondani. De azt hogy egy kis eszetek legyen az mar nuku. Sok hulye negative looser. (vesztes)”
 • 5. No.6-Sy 2008. április 17. 07:56
  „Kétségtelenül jó kezdeményezésnek tűnik; ideig-óráig talán néhány embernél be is tudja foltozni az egyre foszladozó zsákot. Ha csak a felszínen látszó szándékot nézzük, valamint a rövidtávot, akkor gartula a polgármesternek. Önzetlen, nemes, adakozó, hovatovább "problémamegoldó" etcetera. Már, ha valóban az önzetlen szándék az egyetlen, ami vezérli.

  De talán jobb volna megtanítani az embereket arra, hogy hogyan kell halat fogni, ahelyett, hogy ingyenhalat adunk nekik. Az ingyenhal-osztás kiválóan jó arra is, hogy a polgármester két év múlva is polgármester legyen újra, de hosszú távon nem old meg semmit, sőt. Az állam nem egyenlő a Mama Mejjével, a polgármester és az állambácsi pedig nem egyenlő Apussal.

  Ezek a kismamák bevállaltak X gyereket, miért is? Hogyan fogják őket eltartani? Hol a felelősség, a szülői felelősség, ha már most mástól várják a megváltást és az ingyenmannát? Mire fogják vajon tanítani a gyerekeiket, milyen példát mutatnak nekik, ha már most ott tartanak, hogy kilincselnek a polgármesternél ingyenhúsért-tejért?”
 • 4. 3xhe 2008. április 17. 06:25
  „A rádióban hallgattam Karsai Úr érvelését: Nemjutnak friss húshoz és tejtermékhez Battonyán a kismamák. Ha falun nincs csirke és tehén akkor hol lehet? Talán Pesten ? Elképzelem a 8.kerületet ahogy a játszótereken legeltetnek a gazdák:-) Persze nem lehet mindig búza égetéssel feltünősködni vagy a parlament elé kukoricát önteni!”
 • 3. 3xhe 2008. április 17. 06:15
  „Battonyán sem éheznek jobban a kismamák, mint a viharsarok egyébb falvaiban. Igy viszont picit lehet feltünősködni 7000 Ft-ért. Régi mondás: Cirkuszt a népnek! Torgyán utódja???”
 • 2. csingiz 2008. április 16. 18:32
  „Szerintem akkor, ha majd nagyobb mutatványnak saccolja "Az éhező paraszt az égő búzamezőn " c. darabnál is az előadást...
  / Azért, azt még mindig nem sikerült felülmúlni az igen tisztelen-dő úrnak! /”
 • 1. Jo Bacsi 2008. április 16. 17:40
  „Tisztelet Karsai Urnak. !!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Zala megyében

Meggyilkoltak egy férfit szerdán dél körül Zala megyében, a Keszthelyhez közeli Hahóton. A… Tovább olvasom