Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Húsvét a kertben, konyhában

A közélet, a kultúra, a gazdaság, a sport jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Most Árva Béla, a kiskunhalasi határőr-igazgatóság szegedi kirendeltségének vezetője árulja el, mivel tölti szabadidejét.
– Háromnapos hosszú hétvége következik. Nem dolgozom, de már rám is fér a pihenés – jelenti ki – az ügyeleti rendre utalva – Árva Béla. Bár az idő kissé lehangoló, az alezredes azt tervezi, hogy a lehető legkorábban „végrehajtja" a nagy hétvégi bevásárlást. Nagy létszámra nem egyszerű a beszerzés, három felnőtt gyermeke tölti otthon párjával a szabadnapokat. Ha kisüt a nap, Árva Béla mórahalmi családi házuk kertjével foglalatoskodik.

Ideje ugyanis megmetszeni az almafákat, és négyszáz tő szőlő várja a szakértő kezek gondoskodását. Persze az esős, szeles időjárás sem fog ki rajta. Ha nem tud kertet művelni, behúzódik a pincéjébe, és fúr-farag a műhelyében.

A kirendeltségvezető nem pusztán mindenevő, hanem egy személyben „mindenfőző" is. Specialitásai húsvétra is jól jönnek, ő főzi otthon a levest, elkészíti az elmaradhatatlan sonkát és a sülteket. Feleségére a süteményeket hagyja. Ha sikerül néhány órát szakítani, vasárnap az Aranyszöm Rendezvényházba készülnek, megnézik a tűzzománc-kiállítást. Hétfőn vendégeket várnak, és természetesen a gyerekeikkel töltik a napot. A szegedi főhatárőr családja hölgytagjait nem hagyja hervadni. Locsolóversekből minden évben frissíti a repertoárt „valami bohócsággal". Technikája viszont változatlan: korai ébresztő, meglepetés vizespohárból, ezt követi a parfümös kényeztetés.

A kultúrából is mindenevő alezredes a mórahalmi rendezvényház kiállítását ajánlja figyelmünkbe. A szegedi színház kínálatából nagyon tetszett neki a Hegedűs a háztetőn Gregor Józseffel, és kíváncsi a Callas életéről összeállított zenés játékra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézi még a politikai vitaműsorokat?

Tovább olvasom