Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Húsvéti bélyeget hoztak forgalomba

A húsvét ünnepéhez kapcsolódó bélyeget bocsátottak forgalomba Spányi Antal katolikus püspök és Bakati Gábor, a Magyar Posta vezérigazgató-helyettese jelenlétében pénteken Budapesten.
A bélyegképen népies ábrázolásmódban a keresztről levett Krisztust ölében tartó, fiát sirató Mária látható. Az alkalmi borítékot a barokk népi hagyományokat és népi vallásosságot jellemző tárgy, a pléhkrisztusok ihlette grafikai kompozíció díszíti. Az alkalmi bélyegzőn a bélyegkép virágmotívuma ismétlődik.

A Magyar Posta filatélia újdonsága Keresztes Dóra grafikus tervei szerint készült az Állami Nyomdában - ismertette Bakati Gábora sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes forgalomba bocsátáson a Magyar Katolikus Rádió épületében. Mint mondta, ez a bélyeg és boríték "megemlékezik valamiről, ami több, mint amit a mindennapjainkban megélünk."

A Magyar Posta húsvéti bélyege a Magyar Katolikus Rádió épületében tartott ünnepélyes forgalomba bocsátáson. Az idei ünnepi alkotást Keresztes Dóra grafikusművész tervezte. MTI Fotó: Máthé Zoltán
A Magyar Posta húsvéti bélyege a Magyar Katolikus Rádió épületében tartott ünnepélyes forgalomba bocsátáson. Az idei ünnepi alkotást Keresztes Dóra grafikusművész tervezte. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Jézus Krisztus kereszthalálával és feltámadásával beteljesedő megváltás a keresztény örömhír legfontosabb üzenete. A húsvét a kereszténység mozgó ünnepe. Napja a tavaszi holdtölte utáni első vasárnapra esik, azaz március 22. és április 25. közé. A magyar húsvét kifejezés a nagyböjt, az előkészület és önmegtartóztatás idejének elmúltára utal. A hagyományos húsvéti körmenet elnevezése a legtöbb vidéken a feltámadáshoz kapcsolódik. A keresztény egyház szertartásaiban hosszú ünnepi időszak fogja át a tavaszi és a nyár eleji hónapokat, a húsvéti ünnepkör a pünkösddel zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NGM: kibővül a bérkompenzáció

Pályázat keretében támogatják azokat a munkáltatókat, amelyeknek a béremelések "saját erős" 5… Tovább olvasom