Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Húsz év fegyház Husszein Tamer gyilkosának

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön nem jogerősen a Tolna Megyei Bíróság D. Tamást, akit az ügyészség azzal vádolt, hogy 2008. novemberben megölte Husszein Tamer egyiptomi vállalkozót.
Az emberölésben bűnsegédlettel vádolt D. Antalt, az elsőrendű vádlott édesapját tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság, mindkettejüket tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Sz. Józsefet, a másodrendű vádlottat felmentették a testi sértés és bűnpártolás vádja alól.

A bíróság a vádhatósággal érdemben egyezően állapította meg a tényállást. Az arab férfit 2008. november 12-én hajnalban, a Hőgyész és Diósberény közötti országúton lőtték le. Gépkocsiját megállították, majd az autóból kiszálló férfira D. Tamás négy célzott lövést adott le egy Browning típusú lőfegyverből. A másodrendű vádlott többször belerúgott a földön fekvő Tamerba.

A gyilkosság előzménye volt - miként arra a bíróság az ítélet indoklásában utalt -, hogy a D. Antal és a későbbi áldozat egy csibráki faüzem kapcsán üzleti partnerek voltak. Husszein Tamer azonban fokozatosan kiszorította az üzletből a 60 éves szigetszentmiklósi férfit, és vitájuk során többször bántalmazta. D. Antal elhatározta, hogy megöli az egyiptomi származású ismert szegedi vállalkozót, és tervébe fiát is beavatta.

D. Tamás beismerte tettét, de azt állította, hogy édesapja érdekében tárgyalást akart kezdeményezni, és csak azután lőtt, hogy Tamer fegyvert fogott rá. A tanácsvezető bíró a csütörtöki tárgyaláson abszurdnak nevezte a védekezést, különösen annak fényében, hogy a helyszínen hagyott fegyver sem Tameré volt, azt is a vádlottak helyezték el.

A testi sértéssel vádolt Sz. Józsefet azzal az indokkal mentette fel a bíróság, hogy a bántalmazás idején az áldozat már nem élt, így "alkalmatlan alanyon" követte el a cselekményt.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a két, fegyházbüntetéssel sújtott vádlott enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

Olvasóink írták

  • 1. Csonka László 2011. március 18. 07:54
    „Huszi, "majdnem szomszéd" volt a "Cserkon" Benne egy jó szívű, igaz arab (magyar állampolgárt) embert ismertem meg! Sajnálom hogy bele keveredett a "az élet sűrű levesébe"! Remélem, "gyilkosai" elnyerik "ALLAH" büntetését! Nálam még mindig a nagy kérdés: "Husszein Tamer azonban fokozatosan kiszorította az üzletből a 60 éves szigetszentmiklósi férfit, és vitájuk során többször bántalmazta." Az élettársától, mást halottam + Huszi alkata, 160-165cm.+fizikuma, nem egy verekedős!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alávetik a paksi atomerőművet a katasztrófatesztnek

A paksi erőmű elbírja a 10 ezer évente előforduló legnagyobb földrengést is - mondta Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója. Tovább olvasom