Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Húsz vádlottat ítéltek el

Folytatás az 1. oldalról.

Végül csak húsz vádlottra szabtak ki tegnap büntetést. Kilenc személy ügyét ugyanis meg nem jelenés, orvosi vizsgálatok és különböző betegségek miatt elkülönítették, esetükben tehát folytatódik a büntetőeljárás.
Dr. Szabó Magdolna bíró és tanácsa előtt többnyire többszörösen büntetett előéletű személyek ültek a vádlottak padján. Az elsőrendű vádlottat – a sopronkőhidai börtönben előzetes letartóztatásban lévő – 34 éves S. A. szerb-montenegrói állampolgárt bűnösnek találta folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészés, továbbá hatrendbeli közokirat-hamisítás bűntettében. Halmazati büntetésül 2 év 2 hónap börtönt kapott. Mivel a szerb embercsempészt hasonló bűncselekmények miatt 2004-ben már a mosonmagyaróvári bíróság is egy év – felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, most azt is le kell ülnie. Utána öt évre kiutasítják hazánk területéről. Az ugyancsak 34 éves S. M. szerb-montenegrói állampolgárra, mint másodrendű vádlottra, egy év hat hónapot szabtak ki. A büntetés letöltését követően ő is öt évre nemkívánatos személy lesz hazánkban.
A harmad- és negyedrendű, 25 és 24 éves zalaegerszegi vádlottakat 2 év 6 hónap, illetve 3 év börtönnel sújtották. Pket az embercsempészés mellett társaiknál nagyságrendekkel több, 33, illetve 36 rendbeli, bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolták. Az első-, a harmad- és a negyedrendű vádlottak és védőik fellebbeztek, ügyük a megyei bíróságon folytatódik.
Az embercsempész banda többi tagját felfüggesztett szabadságvesztésekre, továbbá 45 ezertől 80 ezer forintig terjedő pénzbüntetésre ítélték. Ezen túlmenően a bűnügyi költségek sokszor százezer forint fölötti összegét is az elítélteknek kell állniuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint a borsó meg a héja

Ugyanannak a pulóvernek a női és a férfi változatát vették egymásnak, egymástól függetlenül, meglepetésképp. Ugyanúgy esznek, azaz csak addig tartják a kést a jobb, a villát a bal kezükben, míg összevágják a húst, aztán megcserélik azokat. Feldmann Genovéva és Flohe Róbert több hasonlóságukat jelző dolgot is fel tudna sorolni. Úgy összeillenek, mint a borsó meg a héja. Tovább olvasom