Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Huszonegy téma

a közgyűlés előtt

Ismét összeül Sopron képviselő-testülete holnap, hogy a nyári szünet után huszonegy témában hozzon döntést. A szeptemberi közgyűlésen többek között a távhődíjakról, a buszjegyárakról és közterületek elnevezéséről is döntenek.
Csaknem két hónapos nyári szünet után ismét közgyűlést tartanak a soproni városházán. A képviselők ezúttal húsz napirenden szereplő és egy sürgősségi előterjesztést vitatnak meg holnap. Utóbbi a Borsmonostori utcai tagóvoda fenntartói jogának átadását tartalmazza, eszerint az intézmény szeptember elsejével az evangélikus egyházközség fenntartása alá kerül. Az egyházközség a közgyűlés által jóváhagyott szerződésnek megfelelően az épületet már birtokba vette, a vételárból pedig harminchárommillió forintot már kifizetett, a hátralévő 6,6 millió forint kifizetésének határideje december 31.
A testületi ülésen téma lesz továbbá a távhődíjak emelése, valamint a helyi járatos autóbuszok jegy- és bérletárainak emelése. Ennek indokául a Kisalföld Volán az áfa emelkedését nevezte meg.
Előterjesztést tárgyalnak az önkormányzati képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíjaiban történő változásokról, valamint állami ingatlanok önkormányzati tulajdonba vételéről.
A képviselők módosítják a helyi iparűzési adóról szóló rendeletet, és döntenek egyes közterületek elnevezéséről, illetve átnevezéséről. Napirenden szerepel a pedagógiai szakszolgálati központ létszámbővítése és a soproni Szociális Foglalkoztató és Rehabilitációs Közhasznú Társaság közhasznú szerződésével kapcsolatos előterjesztés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki vendégek

Sportpolitika

A közelmúlt hazai világversenyein, a budakalászi öttusa… Tovább olvasom