Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Húszperces munka, harmincezerért

Molnár István olvasónk a villanymérő órák leszerelési számlája láttán képedt el a közelmúltban. Sokallja a nettó 21.119 forintos díjat a rövid munkavégzésért. A két szerelőt előzetes telefonos egyeztetés alapján személyesen várta a helyszínen. Az ötperces terepszemle utáni másik öt percben az egyik szerelő három biztosító kiszerelésével feszültségmentesítette a fogyasztásmérőket, majd csípőfogóval elvágta a vezetékeket, a másik pedig laptopján azonosította a fogyasztómérőket. Ezután további öt-hat perces munkával leszerelték a földszinti és az emeleti fogyasztómérőket három-négy facsavar kicsavarásával és a csatlakozó vezetékek elvágásával, majd három adatlap kitöltése után távoztak. Összességében húsz-huszonöt percet töltöttek a helyszínen, anyagot nem használtak fel.

Molnár István a következő kérdéseket tette fel az E.ON illetékeseinek: A kiszállási díj mellett mire számoltak fel 21.119 forint munkadíjat húsz-huszonöt perces munkáért? Milyen óradíjjal dolgoznak? Úgy számolja ugyanis, hogy az E.ON óradíja legalább 25–26 ezer forint, ami szerinte messze elrugaszkodik a mai magyar valóságtól és a gazdasági élet gyakorlatától.
Az E.ON válaszában rögzítette: a társaság munkadíjait, szolgáltatási árait az üzletszabályzat függeléke tartalmazza, amelyet a felügyeleti szerv, a Magyar Energia Hivatal (MEH) hagyott jóvá. Mérő leszerelése esetén a számla a leszerelés, a feszültségmentesítés, az egy-, illetve többfázisú mérő leszerelése, illetve a kiszállás díjából tevődik össze. Ügyfelük esetében minden tételt beszámítva összesen bruttó 30.062 forint lett az összeg, a társaság munkatársai tehát szabályosan számláztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséggel zártak a SMAFC kosarasai

kosárlabda Fehérvár KC–SMAFC 86–72 (18–31, 19–7, 22–20, 27–14)… Tovább olvasom