Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak a Magyar Telekomnál

A cég keddi közleményéből kiderül, hogy a nyomozók egyelőre iratokat és információt kértek be az ügy kapcsán.
Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyar Telekomnál. A cég keddi közleményéből kiderül, hogy a nyomozók egyelőre iratokat és információt kértek be az ügy kapcsán.

Az NNI a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre csupán annyit közölt, hogy az ügyben feljelentés-kiegészítés után, március 23-án indított nyomozást hűtlen kezelés gyanúja miatt, a cégnél történt, egyes tanácsadói szerződésekhez köthető kifizetések miatt.

A Magyar Telekom keddi közleményéből sem derül ki sokkal több: a cég gyakorlatilag ugyanannyit árul el a vizsgálatról, mint a rendőrség. Az NNI a kifizetésekre vonatkozó dokumentumokat és információt kért a társaságtól.

Az ügy évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a Magyar Telekom 2006 februárjában megbízott egy amerikai jogi irodát, vizsgálja ki két, összesen 8 millió eurós tanácsadási szerződés körülményeit. A szerződéseket a távközlési cég montenegrói érdekeltségeinél kötötték. A Magyar Telekom 2005-ös beszámolóját a gyanús ügyletek miatt nem írták alá a könyvvizsgálók. A Magyar Telekom a 2008-as évről szóló jelentésében már 6 - összesen 5,4 milliárd forintot érintő - gyanús szerződés kivizsgálásáról számolt be.

Olvasóink írták

 • 5. csutka 2009. március 31. 21:44
  „Nálunk már nem csak "Antilop" itt már mindenki lop.”
 • 4. comet 2009. március 31. 21:14
  „itt az eltünt pénz jórésze, ezeket akarják kisajtolni a becsapott közemberekből, akiket eddig sem vetett fel a jólét de most még a fedelet is elvehetik a fejük felől. Bokros, Bajnai vajon miért nem mozdulnak a milliárdos korrupciók visszaszorításának és feltárásának irányába? Netán félnivalójuk lenne?”
 • 3. flexsnake 2009. március 31. 20:52
  „Azért elég érdekes hogy 4. szolgáltató azért nem léphetett a mobilpiacra mert közben láállították az egészet és talán jövőre kezdhetik újra. Pedig volt pályázó, biztos bántotta valamelyik szolgáltató szemét. Úgy jutott eszembe hogy a magyar telekom is érdekelt....”
 • 2. flexsnake 2009. március 31. 20:52
  „Azért elég érdekes hogy 4. szolgáltató azért nem léphetett a mobilpiacra mert közben láállították az egészet és talán jövőre kezdhetik újra. Pedig volt pályázó, biztos bántotta valamelyik szolgáltató szemét. Úgy jutott eszembe hogy a magyar telekom is érdekelt....”
 • 1. waterbear 2009. március 31. 19:56
  „Na így szipkázzák ki a tőkét az országból.....
  Kedves NNI, csak ennek a cégnek van külföldi tulajdonosi érdekeltsége?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Gyurcsány tudott az orosz MOL-részvény vásárlásról?

Németh Zsolt szerint, ha az orosz Szurgutnyeftyegas többségi tulajdont szerez a magyar… Tovább olvasom