Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Idén 50 vasúti átjáró válhat itthon biztonságosabbá

A közlekedési tárca több mint egymilliárd forintot költ sorompófejlesztési programra, amelynek segítségével az ország több mint 50 pontján válnak biztonságosabbá a vasúti átjárók az idén.
Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM)államtitkára keddi közleménye szerint a Hajdú-Bihar megyében egy vasúti átjáró fejlesztése kezdődhet meg, a Házgyári bejáró úton. A munka még az év első felében elindul, és összesen 100 millió forintba kerül.

A korszerűsítésre szoruló átjárók kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vettek, így például az ott előfordult balesetek számát és súlyosságát, a közúti és vasúti forgalom nagyságát, a jelenlegi biztosítóberendezés fajtáját, az útburkolat minőségét valamint a látási viszonyokat.

Az átjárókban történő balesetek túlnyomó többségét az okozza, hogy az autósok a jól működő sorompó fényjelző tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtanak, vagy az átjárókhoz érve nem néznek körül rendesen. A tárcánál bíznak abban, hogy az idei program növeli a közlekedés biztonságát, vagyis kevesebb baleset lesz a vasúti átjárókban - közölték.

A közlekedési tárca adatai szerint jelenleg 6136 vasúti átjáró működik az országban. Ebből 1717-ben fénysorompó, 332-ben teljes csapórudas sorompó van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven helyen fúrnak talajmintáért a Csepel Művek területén

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából elkezdték a Csepel Művek Gyártelep 240… Tovább olvasom