Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Idén is segíti a Szent Erzsébet-kenyér a rászorulókat

A veknikkel részben a nehéz sorú családok élelmezését segítik, illetve adománygyűjtéshez használják fel.
Nyolcezer Szent Erzsébet-kenyérrel segíti a rászorultakat Budapesten a Katolikus Karitász. A veknikkel részben a nehéz sorú családok élelmezését segítik, illetve adománygyűjtéshez használják fel - mondta el az MTI-nek Csapó Viktória, a szervezet sajtóreferense.

Szombaton az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén osztják szét a Szent Erzsébet kenyereket, amelyeket a főváros egyik pékségében sütöttek meg és a budapesti Magyar Szentek Templomából viszik el a plébániák. A cipókat a vasárnapi szentmisén áldják majd meg. A támogatáshoz szükséges egy tonna lisztet a Gyermelyi Malom biztosította ingyen - tette hozzá a szóvivő.

A kenyér és az egyéb élelmiszer-segítség mellett az adománygyűjtés is hozzájárul a nehéz sorsúak megsegítéséhez, a befolyt összegből szintén a szegény családok részesülnek karácsonyi szeretetcsomagok formájában.

A minden évben megtartott segítő akcióban az Erzsébet-naphoz közel eső vasárnapon osztják szét a kenyerek egy részét, a következő vasárnap és az egy hét alatt pedig az adományokat gyűjtik össze országosan. A szombati esemény egybe esik a Katolikus Karitász mintegy 150 önkéntese számára tartott lelki nappal - fűzte hozzá a szóvivő.

A Magyarországon több mint 80 éve működő szervezet sokrétű tevékenysége közé tartozik többek között a szenvedélybetegekkel, gyerekekkel, hátrányos helyzetűekkel való törődés.

Idén a Katolikus Karitász munkáját segíti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampánya, a közmédia részt vesz a karitász akcióiban, a december 15-i tematikus napon pedig ételosztással, egész napos műsorfolyammal, köztük riportokkal, budapesti és vidéki kapcsolásokkal, valamint adománygyűjtéssel zárul a Jónak lenni jó akció.

A közmédia tavaly indította útjára a Jónak lenni jó akciót, akkor a Böjte Csaba vezette gyermekintézmények javára 92,6 millió forint adományt tudtak átadni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér: rövidesen a parlament elé kerülhet az új házszabály tervezete

A törvényjavaslat lezárja a törvényhozás felkészülését arra, hogy a következő ciklusban a parlament… Tovább olvasom