Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Idén is számítanak

az iparűzési adóra

A pályázatok további fejlődési lehetőségeket adnak a településeknek. Igaz, a megvalósult beruházásokat valamiből fenn is kell tartani, amire már nem jut elegendő pénz. A megkérdezett településvezetők visszafogott évre számítanak.
Petőházán az idénre szánt legfontosabb feladat, hogy elkezdődjön a tervezett egészségügyi központ megépítése. Emellett még idén szeretnék létrehozni a szabadidőparkot. Itt kapnának helyet a helyi egyesületek, a könyvtár és az ifjúsági klub. Továbbá a település rendezvényeinek is helyt adhat az épület.
Piskolti Béla polgármester lapunknak elmondta, Petőháza abban a szerencsés helyzetben van, hogy jelentős bevételei származnak az iparűzési adóból. Azaz több jut beruházásokra, fejlesztésre.
Horváth Attila, Fertőhomok polgármestere azt mondja, az önkormányzat idei kiadásai az inflációt meghaladó mértékben nőnek, hiszen például a fűtési költségek jelentősen emelkedtek. – Az intézményeink többsége a hatvanas években épült, mostanra elkerülhetetlenné vált a felújításuk, a hőszigetelés megoldása – folytatta a polgármester. – Emellett szeretnék több pénzt biztosítani az idegenforgalom fejlesztésére, új információs táblák kihelyezésére. Természetesen mi is szeretnénk pályázni, de jól meg kell fontolni, mire jelentkezünk. A szükséges önerőt is elő kell teremtenünk és a jelenlegi anyagi viszonyok között nem lehet feleslegesen pénzt költeni.
Sopronhorpácson ugyancsak számítanak a helyi iparűzési adóra. Talabér Jenő polgármester szerint fő feladatuk, hogy megtartsák az intézményeiket, és készek bővíteni az iskolájukat is. – Már építési engedéllyel rendelkezünk, így megkezdődhet a települést tehermentesítő és a belterületi utak építése – tette hozzá Talabér Jenő. – A másik fő célunk az, hogy ne legyünk forráshiányosak, azaz úgy osszuk be a rendelkezésünkre álló pénzt, hogy ha szűkösen is, de jusson a fejlesztésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott kapuk

Január 9-én, 10 órától tartja hagyományos továbbtanulási információs rendezvényét a Széchenyi-
Tovább olvasom