Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Idén negyvenmillió jut aszfaltozásra

Kapuvár képviselő-testülete elfogadta a város idei útfejlesztési tervét. Öt év után sorra kerül végre a Táncsics utca vége, de nem szavazták meg az Ady utca rekonstrukcióját. A város negyvenmilliót költ a tervezésre és a munkákra.
Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén tizenhárom igen és négy ellenszavazattal fogadta el Kapuvár idei útfelújítási és -építési koncepcióját. A város valamivel több mint negyvenhét kilométer belterületi úttal rendelkezik, melyből közel negyven kilométernyi a burkolt felület.
A város az elmúlt évben több mint hatvankétmillió forintot költött az önkormányzati fenntartású utcák rekonstrukciójára.
A városháza városfejlesztési irodája készítette elő az idei útrekonstrukciós terveket. Ezek tartalmazzák a lakossági és képviselői javaslatokat is, melyeket egy februári városszemlén pontosítottak a képviselők. Kapuvár idei költségveté-

sében a város negyvenmillió forintot különített el az útfelújításokra. A tervezésekre és a kivitelezésre pályázatot ír ki a városháza, vélhetően kora tavasszal. Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta: az útfelújítások befejezésének várható határideje szeptember vége. Az irodavezető szerint az idei tervek közül feltétlenül említést érdemel a már építés alatt álló kerékpároscentrum környéke. Itt a Fürdő utcában és az új, Hidászi utcában új utak építésére kerül sor. A felújítandó utcák listájára felkerült a Táncsics utca vége is. A terület rekonstrukciója immár öt éve napirenden van, az ott élők többször kérték a várost az aszfaltozás elkezdésére. Viszont az Ady utca javítását végül nem szavazták meg a képviselők. A kivitelezési listán – többek közt – a Soproni, Pozsonyi egy része, Hansági és Patak utcák szerepelnek, de új burkolatot kap a Keleti sor egy része is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyibe kerül a férfierő?

A férfi számára a potencia és persze az impotencia is központi kérdés, hiszen a nemi képesség a férfiasság jelképe. Enélkül a férfi értéktelennek, sőt, természetellenesnek képzeli magát. Utánajártunk, mennyiben pénzkérdés a potencia, s mennyibe is kerül a férfiasság. Becslések szerint a 20 és 60 év közötti férfiak mintegy 35–55 százalékának vannak potenciazavarai. Tovább olvasom