Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Idén több gyerek számára kértek oktatási-nevelési támogatást

Idén több erdélyi magyar óvodás és iskolás gyermek számára igényelték a magyar állam által folyósított oktatási-nevelési támogatást, mint az elmúlt évben - jelentette ki egy hétfői csíkszeredai sajtótájékoztatón Burus-Siklódi Botond, a pályázati programot Romániában lebonyolító Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) az elnöke. Az RMPSZ elnökét a Székelyhon portál idézte.
Burus-Siklódi Botond szerint mintegy 158 ezer gyermek számára igényelték a szülők a támogatást, ez a szám pedig mintegy ezerrel magasabb a tavalyinál. Az elnök elmondta, befejezték a beküldött pályázatok feldolgozását, jelenleg a hiánypótlás zajlik azok esetében, akik nem küldtek be minden szükséges dokumentumot.

Hozzátette, remélik, hogy a hónap végéig egyszerre fel tudják terjeszteni a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez az összes pályázatot, hogy Budapesten egyszerre hozhassanak döntést ezekről, és júliusban vagy augusztusban meg is történik a támogatások kifizetése.

Az RMPSZ vezetője ismertette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága által a múlt héten hozott döntést, amely szerint a megpályázott 22 400 forint helyett egyelőre csak 17 200 forintnyi támogatást nyújtanak, és a pályázók megértését kérte a kialakult helyzet miatt. Burus-Siklódi Botond elmondta, azt ígérték, és ő is reméli, hogy év végéig a fennmaradó összeget is megkaphatják a sikeres pályázók. Kijelentette, ehhez nem kell új pályázatot benyújtani.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Lászlófy Pál, az RMPSZ tiszteletbeli elnöke hozzátette: ha nemzetben gondolkodunk, akkor a nemzetrészeknek is segíteniük kell, ha az anyaország nehéz helyzetben van. Hozzátette, most az árvízi védekezésben való részvétellel, vagy adományokkal lehet segíteni, vagy azzal is, hogy az erdélyi magyar szülők megértően viszonyulnak az intézkedéshez. "Ideje volna, hogy ne csak szavakkal, hanem tettekkel bizonyítsuk mi is, hogy ténylegesen egy nemzetben gondolkodunk" – idézte a Székelyhon Lászlófy Pált. http://szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/csak-reszben-tudjak-kifiz etni-a-tamogatasokat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gombászni mentek, gránátot és lőszereket találtak

Több mint 20 második világháborús gránátot, valamint lőszereket találtak a Nógrád megyei Sóshartyán… Tovább olvasom