Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Időhúzással vádolja a rendőrséget az eltűnt lány apja

Nem merült fel eddig bűncselekmény gyanúja a francia diáklány eltűnésével kapcsolatban a budapesti rendőrség szerint. A Blikk szombati számában írt arról, hogy a diáklány édesapja emberrablásra gyanakszik.
A rendőrség eddigi munkája közben nem merült fel olyan körülmény, ami bűncselekményre utalna a csaknem egy hónapja Budapesten eltűnt francia diáklány ügyében. Így az eljárás továbbra is eltűnés miatt tart - közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Blikk szombati számában írta azt, hogy a lány apja még december 30-án emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt tett feljelentést a fővárosi és a párizsi ügyészségen. A férfi úgy gondolja, hogy egy egész hónapot elvesztegettek, mert a magyar rendőrség ragaszkodott ahhoz a felvetéshez, hogy a lányával baleset történt.

A diáklányról csaknem egy hónapja nincs hír. Annyit tudni, hogy december 4-én hajnalban egy VII. kerületi bárban szórakozott a barátaival, majd a Lánchídhoz ment, ahol nyoma veszett. A lány táskáját később megtalálták a híd pesti pillérénél. Speciális nyomozócsoport alakult a kutatására, a tagjai már több mint 120 embert hallgattak meg, köztük csaknem 40 egyetemistát, akik közelről ismerték a lányt. Azokkal is beszéltek a nyomozók, akik eltűnésének éjszakáján találkoztak vele. Egyelőre azonban senki sem tudott olyan információval segíteni, amely közelebb vitte volna a rendőröket a lány megtalálásához.

Olvasóink írták

 • 18. flexsnake 2009. január 03. 18:22
  „Nem szokatlan hogy nincs holtest.100 eltüntből 10 et soha nem találnak meg.Ez az emberrablós egy rém nagy hülyeség, természetesen szintén a turulbuzik mániája.Ennyi erővel hungaristák is elrabolhatták! Elmebaj :D”
 • 17. flexsnake 2009. január 03. 18:20
  „1. Ha az apja szerint elrabolták mert a lánya nem olyan(a kamerák által felvettekkel ellentétben) hogy csak úgy beleugorjon lehúteni magát a folyóba, szóval akkor ki rabolta el?
  2. Francia álampolgárt a hazájától ezer kilóméterre elrabolni majd egy hónapig nem jelentkezni nem éppen szokásos...
  3. Semmi nem támasztja alá azt hogy büncselekmény történt.Álamigazgatási eljárás folyik és kész.Nincs büncselekményre utaló nyom.A kamera képén is egyedül volt.A uccait a folyó mellett találták meg.
  4. Már nem él, ezt támasztja alá hogy ennyi idő után sem jelentkezett.Vagy direkt eltünt.De valószínűbb hogy részegen beleesett a vízbe, vagy símán végzett magával.
  5. A francia apuka meg inkább tolja át a képét a határon és szonárral kutassa a folyót.Majd egy nádasban megtalálja az oszlásnak indúlt lányát és akkor majd vádaskodjon a hülye buzija.”
 • 16. dodó 2009. január 03. 17:23
  „" Ha kurvának vagy rabszolgának állítási emberrablásról van szó - márpedig, úgy tűnik, arról, hisz semmilyen váltságdíj-követelést nem kapott senki, így az "elraboljuk, és aztán jó sok pénzt követelünk érte az államtól / a családjától"-verzió sem jön be. Akkor meg marad a szajha/rabszolga-verzió, amelyben a cigány elkövetők erősen, legalább 90%-ban felülreprezentáltak. Nem csak nálunk - tessék megnézni a kapcsolódó szlovákiai, hivatalos statisztikákat. Vagy pl.a HírTv-s riportfilmet... Melyik fehér család tartana ma, 2009-ben, rabszolgákat? A stricimaffiát is gyakorlatilag teljesen ellenőrzésük alá vonták a cigányok. Elmúltak már a kádári idők, amikor a futtatók egy? jó? része fehér volt. Végül: mind Horák Nóra [azt mondják már több, mint egy hónapja, van bizonyítékuk, és ezért nincs vérdíj, miközben láthatóan csak az ügy "elaltatására" játszanak], mind a ráckevei gyilkosság ügyében pofátlanul hazudik és csúsztat a rendőrség, és még csak véletlenül sem próbálják meg kézre keríteni a valódi gyilkost. Két olyan esetben, amikor finoman szólva nem zárhatók ki a cigány elkövetők. Valahogy mindig lustának és teszetoszának bizonyul a rendőrség, ha romák bűnöznek. Emiatt is erős a gyanúnk, hogy ezért nem hajlandó nyomozni a magyar rendőrség, rég elavult és idejétmúlt szabályokra ["csak akkor nyomozunk, ha váltságdíj-követelést kapunk"] hivatkozva.)"”
 • 15. achilleus 2009. január 03. 15:59
  „Megjegyzem, időközben frissült a cikk, és ez azért jobb képet fest a rendőrség munkájáról, mint az előző Blikkes.”
 • 14. lopicigazsi 2009. január 03. 15:57
  „A lány apja helyében én is nagyon el volnék keseredve. Talán vádolnám is, akit csak lehet. Talán jogosan, talán igazságtalanul is. De hogy nagyon utálnám az egészet, az biztos. Az utálkozófal: méregtelenítő. www.afal.hu (Hja, és a pedofíliát azt nagyon, de nagyon utálom!!!)”
 • 13. Iza3 2009. január 03. 14:33
  „Achilleus!
  Figyu! Most teljesen kötetlenül! Honnét szedted ezt most le nekünk, talán a netről? Mert ne hivatkozz a memóriádra! De hol is ragadtunk le....??! Jaaa! A Dunába esett francia lánynál, nem??? :)”
 • 12. achilleus 2009. január 03. 14:13
  „Itt pedig a portugál!
  Portugál pedofília-ügy: előzetesben egy képviselő
  MTI2003. 05. 22., 13:09Utolsó módosítás: 2003. 05. 22., 13:12
  Ez a cikk 5 éve frissült utoljára.

  Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön Lisszabonban Paulo Pedroso volt szocialista párti minisztert, parlamenti képviselőt a Casa Pia menhely körül kirobbant pedofilbotrány kapcsán. A 38 éves Pedrosót, aki António Guterres szocialista párti kormányában munkaügyi és szolidaritási miniszter volt 2001 és 2002 között, tizenöt kiskorún elkövetett nemi erőszakkal gyanúsítják.

  Súlyosbító körülményként merülhet fel, hogy miniszterként ő felügyelte az állami gyermekotthonokat - jelentette a Lusa portugál hírügynökség. A képviselő mentelmi jogát szerdán függesztették fel. Pedroso korábban maga jelentette be: tisztázni akarja magát az igazságszolgáltatás előtt, miután már napokkal ezelőtt értesítették a Szocialista Pártot, hogy neve szóba került a Casa Pia-botrányban.

  Az 1780-ban alapított, árvákat és hátrányos helyzetű gyerekeket befogadó Casa Pia ügyében az elmúlt napokban több fejlemény is volt. Szerdán helyezték előzetes letartóztatásba hasonló gyanúval Jorge Ritto nyugalmazott nagykövetet. Eddig összesen hét személyt vettek őrizetbe a pedofilbotrány kapcsán, köztük egy ismert helyi tévésztárt, egy neves orvost és egy ügyvédet."

  El sem hiszem, hogy 5 éve frissült utoljára. Iza3, nekem nagyon jó a memóriám!!!
  Amúgy köszönöm a "felmentést", élni is fogok vele! ;-))))”
 • 11. Iza3 2009. január 03. 14:09
  „????????
  Akkor ezek szerint van egy "magyar Marc Dutroux-nk???"”
 • 10. Iza3 2009. január 03. 14:07
  „achilleus, igazán ne fáraszd magad.
  Ezért kár volt a körmöd koptatnod. Báááár.....? Ha épp nincs más dolgod? Inkább sétálj egy jót a szabadban, épp süt a napocska.....:)”
 • 9. achilleus 2009. január 03. 14:04
  „Kedves Iza3, csodálom, hogy a Dutroux (Marc) ügyről nem hallott: Itt akkor egy rövidke összefoglaló a sorozatgyilkosról, figyelje meg a HATÓSÁGOK sorozatos baklövéseit! (amúgy még vagy ezernyi találatot talál, és a történet végét is megkeresheti.) Ennyit arról, hogy mit keres itt Belgium:

  Marc Dutroux. Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején Marc Dutroux, a pedofil gyilkos, és feltételezhetőleg a nemzetközi gyermekpornó és prostitúció vezetője tartotta rettegésben Belgiumot.
  A második házasságában élő háromgyermekes Dutrouxnak elég nagy nehézséget jelentett eltartani családját. A munkanélküli villanyszerelő azzal kezdett pénzt szerezni, hogy lopott autókat fuvarozott át Szlovákiába és Lengyelországba, valamint fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra. Dutrouxnak hét háza volt Belgiumban, amiknek többségét nyaralásra használta, egy részét pedig arra, hogy ott tartsa foglyul a fiatal lányokat, akiket elrabolt.
  1989-ben Dutrouxot elítélték öt lány megerőszakolásáért. Miközben büntetését töltötte, az igazságügyi miniszter, Wathelet, engedélyezte több nemi erőszakot elkövető bűnözőnek is az idő előtti szabadlábra helyezést. Így Dutrouxot 13 év helyett 3 év után kiengedték, jó magaviselet címén, 1992-ben. Négy év telt el addig, míg a belga kormány ismét megszigorította a szexuális bűnözők szabadonengedését a börtönökből.
  Nem sokkal szabadulása után újabb lányok kezdtek eltűnni azokon a környékeken, ahol Dutrouxnak házai voltak. A rendőrök két alkalommal is felkeresték Dutroux Charleroi-ban levő házát, de nem sikerült azt rendesen átvizsgálniuk. Pedig a ház egy elrejtett zugában két tinédzser lány várta, hogy kiszabadítsák őket.
  Végül Dutroux saját anyja írt a nyomozóknak, hogy fia fiatal lányokat tart fogva a házában.
  Az az ember, aki már egyszer elmondta a rendőröknek, hogy Dutroux pénzt kínált neki, hogy fiatal lányokat raboljon el, 1995-ben azt is elmondta, hogy szerinte Dutroux kialakított házában egy rejtekhelyet, ahol a lányokat tartotta fogva, majd eladta őket prostituáltaknak. De ezek a fontos információk ismét figyelmen kívül maradtak. Újabb egy év telt el mire a rendőrök elkezdtek foglalkozni ezekkel az információkkal. Ebben az időszakban újabb lányok tűntek el.

  Az eltűnt lányok ügyében végül 1996-ben történt áttörés. Miközben a rendőrök átkutatták azt a környéket, ahol vélhetőleg az egyik kislányt elrabolták, összetalálkoztak egy szemtanúval, aki látott egy gyanús járművet arrafelé. A szemtanú emlékezett a jármű rendszámára is, és ez Dutrouxhoz vezette a rendőröket.
  1996. augusztus 15-én a rendőrök rátörtek Dutrouxra, átkutatták a házat, és találtak is egy hangszigetelt kis búvóhelyet. A búvóhelyen pedig két kislányt, akik éltek ugyan, de szexuálisan zaklatták őket. Egyikük a 12 éves Laetitia Delhez volt, a másik pedig a 14 éves Sabrine Dardenne. Dutroux mindkettőt megerőszakolta és lefilmezte az aktust. A rendőrök találtak még ezen kívül több mint 300 gyermekpornó videót. Delhezt augusztus 9-én rabolták el, betették egy furgonba, és bedrogozták. Dardenne pedig már két és fél hónapja raboskodott Dutrouxnál.
  Néhány nappal a lányok megtalálása után a rendőrök további két lány testét exhumálták, akik nem voltak ilyen szerencsések, és nem élték túl a fogságot. A két 8 éves lány, Julie Lejeune és Melissa Russo együtt tűntek el 1995-ben, és Dutrouxék a hátsó kertben temették el a holttestüket. Dutroux azt mondta, hogy a lányok február és március között halhattak éhen, amikor ő börtönben ült autólopásért. Szerinte a lányok haláláért egyik bűntársa, Bernard Weinstein volt a felelős, valamint ő volt az is, aki elrabolta a két lányt. Dutroux mérgében, hogy Weinstein hagyta éhen halni a lányokat, elkábította a férfit, majd élve eltemette a két lány mellé.
  Miközben őrizetben volt, Dutroux és bűntársa Michel Lelievre beismerték, hogy elraboltak még két másik lányt is. A 19 éves An Marchalt és a 17 éves Eefje Lambrekset Dutroux egy másik házában találták meg jó néhány héttel Russo és Lejeune felfedezése után.
  Az ügy további gyanúsítottja volt Dutroux ex-felesége, Michelle Martin, és Jean-Michel Nihoul, egy gazdag üzletember is. Később még hét másik embert is őrizetbe vettek, akiknek köze lehetett a gyermekpornó hálózathoz.
  Ha a rendőrök nem engedték volna ki Dutrouxot régebben, akkor négy lányt menthettek volna meg a haláltól és a nemi erőszaktól. Ez nagy felháborodást keltett a belga lakosságban, radikális változásokat kezdtek el követelni az igazságszolgáltatásban.
  A rendőrség újabb megaláztatásokat volt kénytelen elviselni 1998-ban, amikor Dutroux leütött egy őrt, és megszökött. Hihetetlen módon engedélyezték Dutrouxnak, hogy elhagyja a börtönt, majd ellopott egy fegyvert és egy szintén lopott kocsival távozott. Ám nem tartózkodott kint három óránál többet és elfogták.
  Dutroux és bűntársai tárgyalását 2000-re tervezték be.

  2000. március 20-án Dutroux bilincsben, golyóálló mellényben és 10 rendőr társaságában megérkezett az egyik belga városka tárgyalótermébe. Dutroux tárgyalását ezután számtalanszor elhalasztották.
  Végül június 19-én Dutroux-t 5 év börtönre ítélték kocsilopásért és a támadásért, amit szökése közben követett el.
  2002. január 22-én Dutroux bevallotta, hogy teljes mértékben bűnösnek érzi magát, hogy elrabolta azt a két lányt, és fogságban tartotta őket. ,,Fogságban tartottam Juliet és Melissát, így nem vagyok ártatlan. Ezután fogságban tartottam An-t és Eefjét is. Abszolút bűnös vagyok."
  Ez a vallomás nagy meglepetést okozott, hiszen Dutroux eddig azt bizonygatta, hogy ártatlan.
  Hét év elteltével, 2004. március 1-én kezdték meg a valódi tárgyalást Dutroux ügyében. A tárgyaláson ott volt még Dutroux két bűntársa, Michele Martin és Michel Lelievre is.
  Mint a legtöbb pedofil, szabadulása után Dutroux is visszatért a bűnei folytatásához. A rendőrök rengetek információt kaptak az üggyel kapcsolatban, mégsem nyomoztak megfelelően. Legnagyobbat akkor hibáztak, amikor egy házkutatás során nem találták meg a két fogva tartott lányt Dutroux házában.
  Mielőtt március 1-én elkezdték volna a tárgyalást, Dutroux azt vallotta, hogy ő csak egy láncszem abban a pedofil hálózatban, amely Belgiumban működik. Bourlet ügyész azt gondolta, hogy a hálózat nem nagyobb annál a néhány személynél, akiket már Dutroux-val együtt megvádoltak. Köztük van ex-felesége is, akit Dutroux megkért, hogy etesse a lányokat, amíg ő a börtönben van, de az nem teljesítette ezt, mert félt, hogy a lányok majd megtámadják.
  Március 18-án egy újabb probléma történt, amikor egy bilincskulcsot találtak Dutrouxnál. Megvádolták a börtönőröket azzal, hogy segíteni akartak Dutrouxnak a szökésben.
  Március 19-én egyik áldozata, az immár 20 éves Sabine Dardenne mesélt sérelmeiről amelyeket 12 évesen kellett elszenvednie. Dutroux 80 napon át tartotta őt fogva. Amikor a férfi bocsánatot kért tőle, Dardenne hevesen visszautasította azt. A tárgyaláson megjelent Laetitia Delhez, Dutroux másik áldozata is.
  A tárgyalás előreláthatólag májusban fog a végéhez érni. (...)”
 • 8. Iza3 2009. január 03. 13:29
  „De azért az igazán érdekelne, hogy hogyan is jött össze ez az 1 hónap késedelem? Mihez képest egy hónap? Valahogy nem értem a kis szőke fejemmel.....::))”
 • 7. Iza3 2009. január 03. 13:28
  „Kérdem én? Hogy jön ide Belgium, vagy Portugália?
  Kedves achilleus? "Egy csatornán beszélünk" mi egyáltalán? Nem hinném. De a tények, azok tények. A remény hal meg a szülőkben utoljára. De mesék még ebben az országban sem történnek, -bármennyire is bízik benne Ön.”
 • 6. achilleus 2009. január 03. 13:22
  „Iza3 2009.01.03. 12:39: "A pesti hídfőnél még megvolt és a budainál már nem mutatta a kamera? Akkor miről beszélünk. Melyik épeszű lányrablónak jutna eszébe egy kivilágított hídon embert rabolni?!! UGYANMÁÁÁÁ!!!!"

  Épeszűnek nem is!! Egyébként mennyi ideig tart egy embert egy kocsiba betuszkolni? Iza3, remélem nem maga vezeti a nyomozást? Csak, mert eszmefuttatásaival pontosan azokat a lehetőségeket zárja ki, amelyek miatt most a rendőrséget perelni fogják. Nyilván ellenőrizni kellene a kamerák felvételei alapján a hídon időközben áthaladó gépkocsikat (rendszám, típus, bennülő személyek száma)! Vajon, miért nem akarták ezeket a felvételeket IDŐBEN átadni a francia hatóságoknak???? Ha kedd, akkor ez Belgium??”
 • 5. achilleus 2009. január 03. 13:15
  „Kedves Iza3! Nagyon sok mindent nem tud maga az aberrált szemét mocskokról. Azt hiszi, hogy csak Belgiumban vagy Portugáliában vannak a politikai és pénzvilággal összefonódott perverz állatok(azért említem ezeket, mert ezekben ki is derült)! KamuNeninek van igaza az eljárás mikéntjét illetően (viszont nem osztom úgy általában a rendőrség elleni megjegyzéseit, még akkor sem, ha egyesek Hospinvest ügyben hamis tanúzás gyanújába keveredtek, ld. Barikad.hu). De Iza3-hoz visszatérve: Ha valaki nem hibáztatható, az a szállásadó orvos, honnan tudhatta volna, hogy a lány nem egy barátjánál tölti-e az estét?? Ahhoz képest, az egy nap múlva történt bejelentés, egyáltalán nem tűnik túl későinek.”
 • 4. Iza3 2009. január 03. 12:39
  „Hasonló lehet itt is a szitu, mint a pár éve (hajógyári sziget hídjáról) eltűnt két fiatal focista fiú szituja. Két hét különbséggel, ua. a helyről tűntek el. Az első fiút azóta sem találták meg. (talán őt is elrabolták a csúnya gengszterek?) A másik srácot néhány hét után, az egyik fővárosi híd mellett fogták ki, egy mólónál volt fennakadva.........
  Kötve hiszem, hogy a francia lányt elrabolták, -inkább a hídról Dunába esés "tünete" állhat fenn. A pesti hídfőnél még megvolt és a budainál már nem mutatta a kamera? Akkor miről beszélünk. Melyik épeszű lányrablónak jutna eszébe egy kivilágított hídon embert rabolni?!! UGYANMÁÁÁÁ!!!!
  A francia apuka pedig már szerencsétlen kínjában (sajnálom azért persze) mutogat a magyar rendőrökre.
  De hasonló esetben a Szajnába esett emberen sem sokat tudtak volna segíteni. Az pedig, hogy a francia lánynak munkát, szállást adó magyar orvos csak egy nap elteltével jelentette az eltűnést, -nagy marhaság volt, mert a víz egy nap alatt is sok-sok km-re tudja a testet elsodorni. Szegény Florance-t majd nyáron megtalálják egy bajai móló alatt, -felismerhetetlen állapotban. (bocs)”
 • 3. 751510 2009. január 03. 10:21
  „Szegény apuka... Ha tudta volna, milyen ez a magyar rendőrség...!”
 • 2. KamuNeni 2009. január 03. 09:44
  „Szerintem is a magyar rendorseg lustasaga es trehanysaga. Mert nem megfelemlitesre es buntetesbehajtasra kellene hogy legyenek hanem arra hogy a nepet szolgaljak. Amerikaban ha valakit eltuntnek jelentenek abban a pillanatban kimegy az osszes rendorseghez a report es radio tv minden mozgositva van annak erdekeben hogy megtalaljak az illetot. Ezt nagyon egyszeruen MO-n is meg lehet csinalni csak a trehanysagot es nemtorodomseget kellene feladni. Mivel az ujsagok, radiok, tv-k kozuzemi vallalatok meg akkor is ha magankezbe vannak, igy kutya kotelesseguk ingyen kozolni az ilyen eseteket. Remelem ez az apa beperli a magyar rendorseget legalabb 10 milliardra es annak a felet megnyeri.”
 • 1. Nostradamus 2009. január 03. 08:26
  „Valószínűleg igaza van... Szerintem itt is a szokásos maszatolás folyik, és ha a francia apa ráhúzza a vizes lepedőt a gengsztereket védő rendőrökre, jól teszi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tervezett földgázmennyiség érkezett Magyarországra

Pénteken a teljes tervezett és szerződött földgázmennyiség beérkezett Magyarországra Ukrajna felől,… Tovább olvasom