Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Időközi önkormányzati választást tartanak három településen

Három helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást az országban: Tanakajdon polgármestert, Nagyesztergáron és Pilisszentkereszten településvezetőt és önkormányzati képviselőket is választanak.
A Vas megyei Tanakajdon azért kell időközi választást tartani, mert az előző polgármester szeptemberben lemondott posztjáról; a tisztségért ketten indulnak. A községben 600 helyi lakos járulhat a szavazóurnához. A Veszprém megyei Nagyesztergáron a képviselő-testület a nyár végén feloszlatta magát, ezért írtak ki időközi önkormányzati választást.

A bakonyi településen a polgármesteri tisztség elnyeréséért hárman indulnak, a hat képviselői helyre pedig tizennégy független jelölt pályázik. A névjegyzéken 1080 választópolgár neve szerepel.

A Pest megyei Pilisszentkereszten a képviselő-testület szeptemberben szintén feloszlatta magát, így a polgármester megbízatása is megszűnt. A polgármesteri posztra három független jelölt pályázik, míg a hatfős képviselő-testületbe tizenöt jelölt közül választhat tagokat a választásra jogosult csaknem 1800 helyi lakos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lottó: ezekkel a számokkal gazdag ember Önből!

1,1 milliót érnek a négyesek ezen a héten. Nézze meg a szelvényét! Tovább olvasom