Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Időközi választás három településen

Három rábaközi településen tartanak időközi választást a hétvégén. Rábapordányban egy képviselőt választanak meg a helyiek, Bogyoszlón és Rábaszentandráson viszont az egész képviselő-testületet.
Rábaszentandráson, Bogyoszlón és Rábapordányban vasárnap ismét urnához járulnak a választópolgárok. Időközi választást tartanak ugyanis a községekben, s képviselőket delegálnak a testületekbe. A három falu összesen tizenkilenc képviselői helyére most huszonheten jelentkeztek.
Bogyoszlón és Rábaszentandráson 2006. október elsején megfelelő számú jelölt hiányában nem választottak képviselő-testületet. Rábapordányban viszont eggyel kevesebbet, mint amennyi szükséges az önkormányzati munkához. A választópolgárok január 14-én, vasárnap járulhatnak urnához a három településen, hogy „kiköszörüljék a csorbát” és megfelelően működjön a település elöljárósága.
Rábapordányban a tavalyi választásokon hét képviselői helyre hét jelölt volt, köztük Pásztorné Szakács Gabriella, a jelenlegi polgármester. Mivel így csak hat képviselő lett, most pótolni kell a „hiányt”. Molnár Erika körjegyzőtől megtudtuk: az egy képviselői helyre most négyen jelentkeztek.
Bogyoszlón október elsején elmaradt a képviselő-választás, mivel nem volt elegendő képviselőjelölt. Most viszont a hét helyre tizenhárman vannak, azaz várhatóan új képviselő-testületet választ a falu.
– Rábaszentandráson az öt képviselői helyre tízen pályáznak – tájékoztatott Réger Géza jegyző, tehát valószínűleg eredményes lesz a vasárnapi választás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második alkalommal indul a Budapest–Bamako-rali

Második alkalommal rendezik meg a Budapest–Bamako-ralit. A „fapados Dakarnak” is… Tovább olvasom