Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Időközi választásokat tartanak három településen

Polgármestert és képviselő testületet is választanak Penyigén és Tolcsván, Neszmélyen pedig időközi polgármester választást tartanak vasárnap.
A Komárom-Esztergom megyei Neszmélyen egészségi állapota miatt áprilisban mondott le a polgármester, akit időközben csalással, sikkasztással és közokirat-hamisítással gyanúsítottak meg.

Neszmély két választókörzetében összesen 1168-an szavazhatnak, három független polgármester-jelölt közül választhatnak. Kilenc órakor körülbelül 12 százalékos volt a részvételi arány a voksoláson - mondta a Független Hírügynökségnek Bélai Lajosné, a Helyi Választási Iroda tagja.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penyigén és a Borsod-Abaúj-Zemlén megyei Tolcsván áprilisban feloszlatta magát a képviselőtestület.

Penyigén 617-en adhatják le voksukat. Két polgármester-jelölt van, illetve a hét képviselőtestületi helyre tizenhatan pályáznak. Mindannyian független jelöltek. A korábbi polgármester, Németh János is indul. Reggel kilenckor húsz a választók húsz százaléka jelent meg az urnáknál - tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Zahorán Anita, körjegyző.

Tolcsva két választókörzetében összesen 1536 választásra jogosult polgár él. Három polgármester-jelölt indult az időközi választáson, köztük a korábbi vezető, Vojnár László is. A képviselő testület itt kilenc főből áll, erre húsz jelölt van, mindannyian függetlenek. A kilenc órai adatok szerint, 155-en adták le eddig a voksukat. - tudtuk meg Román Mihálynétól, a Helyi Választási Iroda vezetőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két éves kisfiút gázoltak halálra Kiskunfélegyházán

A kórházban halt meg az a két éves kisfiú, akit szombat este gázolt el egy 45 éves nő… Tovább olvasom