Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Idős gazdálkodó óvadékára gyűjtenek

Ügyvédje szerint egymillió forint körüli óvadékot szabhatnak ki arra a kesznyéteni gazdára, aki árammal védte uborkaföldjét. A 68 éves férfi több emberen elkövetett emberölési kísérlet gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van, miután július 1-jén meghalt egy tolvaj a kerítésébe vezetett elektromosság miatt.
Az ügyvéd azt mondta, hogy a gazda nem az egész birtokát körülvevő kerítésbe vezetett áramot, csak az uborkaföld körüli részt védte így. Figyelmeztető táblát is kirakott, de azt ellopták. Emellett enyhítő körülmény lehet az is, hogy eső időben történt az áramütés, valamint a tolvajok ittasak voltak.

Korábban egy neve elhallgatását kérő büntetőjogász azt mondta: a rendőrség hibázott az ügyben, mert a kesznyéteni férfit legfeljebb gondatlan közveszély okozással lehetne gyanúsítani. Ügyvédje szerint egyébként védence jól van, csak magára hagyott értékei miatt aggódik. A környékbeliek már gyűjtik az óvadékot - tette hozzá.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Egyszerű gyapotszedő... 2008. augusztus 15. 07:55
  „Engem is érdekelne az a számlaszám, szívesen adnék abból a kicsiből ami nekem van, mert sok kicsi sokra megy. Keresem is tovább a címet...

  Ha nem jön össze az 1 milka akkor igazán megnézhetjük magunkat...
  Mindenki csak beszél arról hogy mit kéne tenni, idelye is tenni valamit!”
 • 24. haramia 2008. augusztus 13. 14:46
  „Szerintem az eset jogi minősítése szerencsés esetben: BALESET!!!!
  Gondoljuk el, ha elektromos vezetéket lop valaki, tábla jelzi a veszélyt, és agyoncsapja az áram, indíthat-e a hozzátartozója (vagy a rendőrség) büntetőeljárást az MVM (Magyar Villamos Művek) ellen, NEM. Legalábbis én még ilyenről még nem hallottam, ... persze nem akarok ötleteket adni a kábeltolvajoknak.”
 • 23. haramia 2008. augusztus 13. 14:39
  „Az eset teljesebb formában így fest (Barikad.hu alapján):

  Tolvajok, uborka, villanypásztor - a végkifejlet emberhalál. Ha nem történt volna tragédia - azaz a kertjében zöldellő uborkát védő öreg gazdálkodó nem vezet áramot belső (!) kerítésébe, és a tolvajtrió sem olyan megátalkodott, hogy mindevvel tisztában lévén is megkísérelje a lopást -, akár hangosan kacaghatnánk a kesznyéteni incidensen.

  Ám haláleset történt, és bár a szándékosság józan ésszel felmérve is teljességgel kizárt, a közvélemény ezúttal is értetlenül állíthat fel diagnózist a hazai igazságszolgáltatás elferdült "gerincéről". A meghurcolt, börtönnel fenyegetett öregember közben amiatt aggodalmaskodik, hogy gazdátlanul maradt uborkaágyásából sötétebbnél sötétebb gazemberek tovább lopkodhatják a termést.

  Hogy még bambább - vagy torzabb - arccal kövessük az eseményeket, a hírhez hozzátartozik még: a bűnözők kéthetente kaptak ennivalót az őket mindvégig segítő gazdától. Ügyvédje nem győzi hangsúlyozni - miután egyes médiumok (Tv2, Tények), nyilván csak figyelmetlenségből, pár millió hírfogyasztót tájékoztattak félre -, hogy védence nem a kerítésbe, hanem az ágyás köré húzta fel a végül halált okozó védelmet. A tettest előzetesbe helyezték, tán jobb is, így legalább nem kell tartania a megtorlástól. Az igazságérzet nem hagyta el az ismerősöket: óvadékra gyűjtenek, hogy az öreg szabadulhasson.

  Rossz példa, idézzük fel mégis a tulajdonvédelem Amerikában bevett gyakorlatát: haver, ha betörsz a birtokomra, az élteddel játszol! - nagyjából így. Itt nem volt sem lefűrészelt sörétes puska, sem taposóakna, de veszett őrzőkutya sem, bár érdemes eljátszani a gondolattal, vajon megérdemel-e mindezekből néhány szilánkot az, aki más - ráadásul jótevője - tulajdonára szemet vet. A törvény megengedi az erő alkalmazását a tulajdon védelmében, de ezek szerint meg kell várni, amíg a behatoló mondjuk egy húskéssel a hálószobánkba ér. Itt tartunk: a jog a pórul járt bűnözőt védi a tulajdonát védővel szemben, ám igaz, a bosszú elől védelmet biztosít - előzetes letartóztatással.

  Az eset tanulsága egyszerű, mint a faék: ne lopj uborkát részegen, az esőben! Veszélyes.”
 • 22. haramia 2008. augusztus 13. 14:36
  „Safranek: Szerinted melyik szavazónak van több esze, annak, aki 200-800 Ft-ot (ez a Nyírségi tarifa) kér egy szoci szavazatért, vagy annak, aki önként és dalolva szavaz ugyanarra????”
 • 21. Egy vélemény 2008. augusztus 13. 13:26
  „A tolvajokat poszt-humusz díjjal jutalmazzák, az tulajdonát védőt megbüntetik. Véletlenül nem fordítva ülünk a lovon?”
 • 20. rvil 2008. augusztus 13. 12:36
  „Ha a bácsinak valami baja lesz itt polgári engedetlenségi mozgalmat kell indítani...Nem szabad hagyni,hogy továbra is így menjenek a dolgok..A "szerencsétlen áldozatok"büntetéséről miért nem esik szó????Vagy nem sikerült lopni,nincs is miröl beszélni ez ügyben????Hú de mérges vagyok!!!!!!”
 • 19. Safranek 2008. augusztus 13. 11:43
  „Egyszerűen nem értem, hogy miért kell csodálkozni azon, hogy a romák elveszik a más által kemény munkával megtermelt, megszerzett értékeket.
  Nekik ui. ez az "értékrendjük".
  Némelyik a MUNKA szót még hírből sem ismeri.
  Aki mindezt megengedi nekik (törvényhozók), annak kellene velük és a hozzá hasonló naplopó tolvajokkal együtt élni.
  Rá kell kényszeríteni a szülőket (nemcsak a romákat) hogy ne azért szüljön gyereket, hogy bűnözőt neveljen belőle, vagy eladja koldulni (Kusturica filmek).
  Ha nem jár iskolába a gyerek, vagy a szülőnek nincs munkahelye (az adott város vezetése segítsen a munkahelyszerzésben), illetve nem végez közmunkát, ne kaphasson segélyt.
  Sajnos, amíg a politikusok potenciális szavazógépeket látnak bennük (kilóra megveszik őket), addig nem sok pozitív változásra lehet számítani.”
 • 18. dornita 2008. augusztus 13. 11:27
  „Szegény öreg, őt sajnálom. Továbbá azt gondolom, hogy nem volt kötelező lopni menni a részeg disznóknak. Ha az ember saját tulajdonát nem védi meg, akkor senki! Mert az igazságszolgáltatás, úgy látom , a részeg disznók oldalán áll.”
 • 17. Egyszerű szegedi lakos, aki (még) biztonságban él ciccómentes helyen 2008. augusztus 13. 11:18
  „Milyen számlára lehet adakozni ? támogatnám a bácsit!”
 • 16. exe 2008. augusztus 13. 10:32
  „Persze uborkaszezon" van náluk egész évben!!!”
 • 15. 751510 2008. augusztus 13. 10:31
  „Hátha nem...”
 • 14. kekecke 2008. augusztus 13. 10:22
  „a többi uborkaszedő megmenekült , mert volt kórházban is , az még él ?”
 • 13. Mit hallott utoljára a cigány a drótkerítésnél ? 2008. augusztus 13. 10:05
  „Dik má´, fímhulladék!”
 • 12. Juli82 2008. augusztus 13. 09:07
  „A segélyt is a mi pénzünkből ( adófizetők ) adják nekik, ennek ellenére még meg is lopnak minket. A törvények meg őket védik felháborító”
 • 11. 140 2008. augusztus 13. 09:03
  „Az a baj, hogy a törvény nem védi meg az embert a tolvajoktól, gyilkosoktól, viszont, ha ő próbálja megvédeni magát, akkor megbüntetik.
  Remélem a Bácsi NEM kap büntetést, mert ha igen, ez csak még olaj lenne a tűzre, még gátlástalanabbul lopnak majd.
  Ugyanakkor, ha a Bácsit megbüntetik, ezzel még inkább szítják a roma ellenes hangulatot.

  Egyik se jó.”
 • 10. antropodroida 2008. augusztus 13. 08:59
  „Gyurcsány Ferenc, szeptember 6, Magyar Charta. Tessék szeretni ezt az embert!!! Meg a pártját is!!! Szavazzanak legközelebb is rá!!! Meg az Szdszre!
  Ők ugyanazt csinálják nagyban, mint a nevezett kisebbség kicsiben: az adófizetőket megsarcolják, aki ellenáll megbüntetik. Tessék, csak tessék.”
 • 9. 751510 2008. augusztus 13. 08:51
  „A nyugdíjosztás napján történt mindez, ki hiszi el, hogy uborkát lopni mentek a tetvek? Ugyan már...”
 • 8. Magnet71 2008. augusztus 13. 08:51
  „itti. Megnéztem a videót.. borzalmas szembesülni így a valósággal..rémisztő. Csak legalább a gyerekeinket mentené meg a jóisten (ha már a rendőr nem tud) ezektől a patkányoktól..”
 • 7. Horton 2008. augusztus 13. 08:45
  „A szemét, tetves,rabló cigányok most hol vannak?
  Remélem a kisöregnek, ha leteszik az óvadékot, és haza mehet, nem esik bántódása,bár a Jó Isten óvja meg ezektől a szutykoktól!!!!
  Nem tudom mi maradt meg a házából, lehet, hogy már be is költöztek ezek a rohadékok?

  Mikor lesz ennek már vége?
  Nekünk is farkas törvényeket kellene alkotnunk ezek a tetvedékek ellen!”
 • 6. Magnet71 2008. augusztus 13. 08:39
  „Ez az eljárás számomra felfoghatatlan. Hová jutunk így?? Emékeim szerint a bácsihoz többször is jártak látogatóba a cigányok és nem a hogyléte felől érdeklődtek. Máskor is loptak tőle. Hát ott nincs polgárőrség?? ..és a rendőrök addig miért nem tettek semmit?? ..szégyen ez az egész történet. Remélem a bácsit hamar kiengedik. Szorítok neki..”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvatos politika - bátor szakértők

Átvihető a törvényhozáson a 2009-es költségvetés, ha az SZDSZ távol marad a szavazástól - ezt a… Tovább olvasom