Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Idősen Európában

Ma a világ lakosságának csaknem egytizede 60 évesnél idősebb. Az ENSZ adatai szerint 2050-re 600 millióról 2 milliárdra nő a 60 év felettiek száma, s így több lesz az idős, mint a gyerek.
A társadalom elöregedése folyamatosan növekvő terhet jelent az aktív társadalomnak, a szociális és egészségügyi intézményrendszernek.
Ezért nem csak az egyén számára fontos, hogy az életkor hosszabbodásával nyert életéveket milyen életminőségben töltjük el.
A kormányoknak és önkormányzatoknak pedig fel kell készülniük arra, hogy az elöregedés hatásait kezeljék. Például hogyan hasznosítható az idős emberek szaktudása, milyen hatékony megoldások vannak speciális szükségleteik kielégítésére, milyen egészségügyi és szociális ellátásokkal biztosítható az, hogy minél hosszabb ideig otthonukban maradhassanak.
A győri önkormányzat az

Európai Projektvárosi Hálózaton belül 15 európai várossal együtt részt vesz az „Egészséges Időskor” Alhálózat munkájában. Az alhálózat tagvárosai kidolgozták városuk 50 év feletti lakosságának egészségképét. A 16 város adataiból összehasonlító elemzést készítenek a szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasították az ENSZ-főtitkár reform-javaslatait

New Yorkban elutasította az ENSZ közgyűlése a világszervezet főtitkárának több reform-javaslatát. … Tovább olvasom