Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Idősgondozókat képeznek

A Társadalmi Egyesülések Szövetsége (TESZ), valamint a United Way Kisalföld Alapítvány több megyénkbeli önkormányzat és civil szervezet bevonásával a szociális szolgáltatásokra vonatkozó programba kezdett. A többnyire tartósan munkanélkülieket célzó 100 millió forintos projekt egy sikeres HEFOP-pályázatnak köszönhető, s a végzetteket várhatóan a kistelepülési önkormányzatok továbbfoglalkoztatják.
Minél kisebb egy település, annál kevésbé működik a szociális alapellátás – állapította meg egy közelmúltban végzett felmérés, amely Győr-Moson-Sopron megye szociális alapellátási helyzetét kutatta. Pedig ezeken a településeken a legnagyobb a szükség, az itt élőket sújtja leginkább a szegénység, az elöregedés. A TESZ „Együtt egymásért” elnevezésű programjával ezen változtatna úgy, hogy a kistelepüléseken élő munkanélküliek közül néhányat beiskoláz. A programban részt vevők minimum féléves időtartamra munkához jutnak, ugyanakkor az önkormányzat közreműködésükkel a házi gondozással mint szolgáltatással segíti az időseket.
„ Pér kiváló lehetőségnek tartja a képzést, hiszen az idősgondozás megoldása településünkön is hiánypótló intézkedés. Bízunk benne, hogy hat hónap után is igénybe vehetjük a szolgáltatást a településünkön élő nyugdíjasok megelégedésére.”
A projekt iránt eddig 36 önkormányzat érdeklődött. A több hónapig tartó képzésbe 36 munkanélkülit vontak be, akik a vizsgával záruló OKJ-s tanfolyam végén szociális gondozó, ápoló képesítést nyernek – tudtuk meg dr. Rácz Sándor programfelelőstől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom