Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Időzavarban (Out of time)

Matt egy floridai kisváros rendőrfőnöke. Banyan Keyt valósággal sokkolja egy brutális kettős emberölés, amelyben az egyik áldozat éppen a sheriff szeretője. Matt nyomozni kezd, és élete egyszerre csak felborulni látszik: ahogy a gyilkossági ügy egyre több részletére derül fény, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet.
rendező: Carl Franklin

forgatókönyvíró: David Collard
operatőr: Theo van de Sande
zene: Graeme Revell
vágó: Carole Kravetz

szereplő(k):
Denzel Washington (Matt Lee Whitlock)
Eva Mendes (Alex Diaz Whitlock)
Sanaa Lathan (Anne Merai Harrison)
Dean Cain (Chris Harrison)
John Billingsley (Chae)


A film sztorija

Matt (Denzel Washington) Banyan Key, egy floridai kisváros rendőrfőnöke. Keményen dolgozik, ért a szakmájához, munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Key-t valósággal sokkolja egy brutális, kettős emberölés, melyben az egyik áldozat éppen a sheriff szeretője (Sanaa Lathan). Matt nyomozni kezd, s élete egyszerre csak felborulni látszik: bizonyos dolgok napvilágra kerülnek. Ahogy a gyilkossági ügy egyre több részletére derül fény, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet, és ő lesz az első számú gyanúsított.

Most, hogy a nyomozás teljes erővel folyik, és számos szakember dolgozik az ügyön, Matt egyszerre csak versenyfutásba kerül az idővel: meg kell oldania a gyilkosságok ügyét, még mielőtt mások is észreveszik azokat a nyomokat, amelyeket Matt fedezett fel, és amelyek éppen őt magát keverik gyanúba. Mindig néhány lépéssel a saját rendőrsége, a saját munkatársai előtt kell járnia, mindenkit meg kell előznie, akiben eddig megbízott, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot.

A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült feleségét, Alexet (Eva Mendes) szakértőként szintén ráállították az ügyre. Ahogy a film cselekményének bonyolult szálaiból, váratlan fordulatokkal és csavarokkal szövődik a történet, egyre fergetegesebben száguldva a robbanásszerű végkifejlet felé, már nyilvánvalóvá válik, hogy az igazság Matt oldalán áll - de nem úgy az idő... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - maktub

"Az Időzavarban nem sok váratlan meglepetést tartogat, ám pergő
cselekményszövésével végig leköti a nézőt arra a majdnem két órára, ameddig tart. A kis türelmet kívánó felvezetés után az alkotók egy percre se hagyják lankadni figyelmünk és hősüket egyik rá csukódó faltól a másikig vezetik úgy, hogy közben valóban érezzük az idő szorítását. Aki a krimikben a tökéletes következetességet keresi, az ezúttal is csalatkozhat, ám az esetlegesen felmerülő hibákkal a sebes tempó mellett nem valószínű, hogy sokan foglalkoznak majd. A műfajban rutinosnak számító direktor, Carl Franklin gond nélkül teremti meg a jelenetekhez szükséges feszültséget, remek színészvezetése szintén hozzájárul ahhoz, hogy nagyban beleéljük magunkat az izgalmakban bővelkedő történetbe."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjmentes hívásfogadás külföldön a T-Mobile-nál

A T-Mobile Magyarország előfizetéses és Domino kártyás ügyfelei a következő két… Tovább olvasom