Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Ifjabb Klapka Györgynek adta ki magát

Egy magát ifjabb Klapka Györgynek nevező ismeretlen férfi ellen folytat eljárást a rendőrség, aki hamis ígéretekkel pénzt csal ki az áldozataitól - közölte a BRFK csütörtökön.
A közlemény szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009-ben és 2010-ben - magát ifjabb Klapka Györgynek bemutatva - a sértetteknek azt állította, hogy jól jövedelmező biztonsági őri állást tud ajánlani Klapka György cégének telephelyére, és az állás betöltéséhez szükséges erkölcsi bizonyítványokat készpénzért ki is váltja az érdeklődőknek.

A férfi a sértetteket minden esetben a Teve utcai rendőrségi székház épületének közelébe csalta, és ott azt a látszatot keltette, hogy készpénz ellenében az ott dolgozó ismerősén keresztül elintézi a szükséges bizonyítványok kiállítását. Az így megszerzett készpénzzel, valamint azzal az ígérettel, hogy rövid időn belül visszatér a megszerzett bizonyítványokkal, a férfi mindig távozott a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vagyonvédelmi és korrupciós osztálya befolyással üzérkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene. A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére a férfi hasonló bűncselekményt követett el, s a férfivel vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - Az esős idő újra veszélyezteti a folyókat

Az esős idő újra veszélyezteti a folyókat, ezért fel kell készülni a Marcalon zajló védekezésre,… Tovább olvasom