Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 16°C | 25°C Még több cikk.

Igazgatóság nélkül a Volánok

Megszűnik 19 Volán társaság igazgatósága a 2010. szeptember 13. és 20. közötti időszakra összehívott rendkívüli közgyűléseken - jelentette be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kedden.
Az MTI-hez eljuttatott közleményben a lépést az MNV a takarékos állami gazdálkodással és a hatékonyabb döntéshozatallal indokolja. A vezető testület jogkörét az egyes társaságoknál a vezérigazgató gyakorolja majd. A vezérigazgató a társaságot érintő valamennyi ügyben dönthet, ha az nem a közgyűlés hatáskörébe tartozik. Bizonyos esetekben vezérigazgató a döntést csak az ügydöntő felügyelő bizottság egyetértésével hozhatja meg.

Négy Volán társaságnál már augusztusban megtartották azokat a közgyűléseket, amelyen megszüntették az igazgatósági testületet - jegyzi meg a közlemény. A 100 százalékban állami tulajdonú Volánbusz esetében pedig csak alapítói határozatra van szükség a lépés megtételéhez.

A vagyonkezelő közleménye szól arról is, hogy felülvizsgálták a Volán társaságok ingatlangazdálkodását, és megállapították, hogy az egyes társaságok vagyonához viszonyítva az ingatlanok értéke nem jelentős.

A Volán cégek által nem használt ingatlanokat döntően 2003 és 2006 között értékesítették, amivel hozzájárultak a működés finanszírozásához. Tavaly a teljes portfolió, 24 társaság ingatlanértékesítésből származó bevétele 416 millió forint volt, az idei terv pedig 186 millió forint.

Az MNV a közleményben tudatja azt is, hogy minden egyes Volán cégnél ingatlanhasznosítási és gazdálkodási szabályzatot vezetnek be az év végéig, miután azokat a társaságok felügyelőbizottságai jóváhagyták. Ennek alapján ezek a közlekedési vállalatok egységes elvek alapján, az MNV Zrt. mint többségi tulajdonos elvárásainak megfelelően működhetnek.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2010. szeptember 08. 16:20
  „Kár érte!
  Jó kis munka nélkül megszerezhető jövedelem volt néhány semmihez sem értő s*ggnyalónak.”
 • 2. Tapasztalt 2010. szeptember 08. 13:12
  „ügydöntő felügyelőbizottság!!!?? Hát ez meg miféle fideszes szörnyszülött?? Ilyet nem ismer a GT!
  Vagy dönt, vagy felügyel. A kettő együtt csak diktaturában müködik.”
 • 1. szilléri 2010. szeptember 08. 08:38
  „,,Ugyan az MNV múlt heti közleménye arra is kitért, hogy 11 társaságnál a teljes igazgatóságot megszüntetik (és az irányítási jogokat egyedül a vezérigazgató gyakorolja majd), a valóságban erre a lépésre már 2007-2008-ban sor került.
  75. Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Zrt.
  Valastyán Pál Igazgatóság Tag
  Pálmai Antal Igazgatóság Tag
  Bajnóczi Mihály Igazgatóság Tag
  Lajos János Felügyelő Bizottság Tag"
  Új politikai elit, új söprögetés! lásd. Bajnai 2006 !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török muzsikusok koncertje a Müpában

Yusuf Salikoglu fuvola-, valamint Basak Dilara Özdemir zongoraművész lesz szombaton a Művészetek… Tovább olvasom