Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Igazi politikus volt

A keresztény-konzervatív politikusok egyik kiemelkedő megyei egyénisége, Lengyel György, a KDNP első megyei elnöke eltávozott közülünk. Az 1990 után aktívan politizálni kezdő értelmiségiek közül ő úgy szolgálta párt- és honfitársait, hogy a sikeres mqszaki pályáról hozta az átgondoltságot, a megbízhatóságot, a precizitást, míg a főiskolai oktató munkaköréből a közérthetőséget, a hallgatóságra figyelést és a fiatalság iránti elkötelezettséget.

Győrszentivánon, fiatalon Olofsson Placid bencés szerzetes káplán irányításával ifjúsági munkát végzett. Ez érezhető volt az induló párt szervezési és vezetési munkájában is. Ígéreteire és a vállalt munka elvégzésére még betegsége idején is számítani lehetett. Jó kapcsolatot épített ki a megyén belül, a megyék között és az ausztriai testvérpárttal is. Burgenlandi meghívásoknál jó nyelvtudása és vezetőként szerzett tárgyalási készsége elfogadott delegációvezetővé tette. Többször Széll Kálmán orvosprofesszorral és Básthy Tamás polgármesterrel, Vas megyéből ment a Néppárt vezetőivel a kapcsolatokat kiépíteni.
A sikeres tárgyalásokat sajnos mások hibájából nem követte az áhított jó kapcsolat beindulása. Ez Lengyel Györgynek sokszor okozott lelkiismeret-furdalást és valószínq az egészsége romlásához is hozzájárult. A párt vezetése elnöksége idején még egységes volt a többi megyékben már tapasztalható viszályok ellenére. A nyugodtsága és megszerzett tekintélye a később nehezen kezelhető tagoknál is visszafogottságot eredményezett.
Vezetése idején a KDNP még „felebarátokból” álló pártként mqködött. Le tudta csillapítani az ellenségkeresőket és a törtetőket. Ő szolgált vezetőként és róla lehetett mintát venni a demokratikus politizáláshoz! Nagyon köszönjük eltávozott barátunknak, hogy a változások után az ő hatására azt hihettük, hogy itt egy igazi demokrácia épülhet és felebarátaink megelégedésére politizálhatunk, sikeres országot építhetünk!
Szilágyi Ákos, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom