Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Igazságosabb adórendszert szorgalmaz az MSZP

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne a jelenlegi adórendszert módosítgassa, hanem fogadjon el helyette egy igazságosat.
Tukacs István országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szavaira reagált így, aki az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában arról beszélt: várhatóan az élettársi kapcsolatban nevelkedőkre is kiterjesztik a gyermekek után járó adókedvezményt.

A szocialista politikus szerint az az adórendszer, amelyet - a változtatás tartalmától függetlenül - egy hónappal a bevezetése után már módosítani kell, "semmire sem való", ezért arra szólította fel a kormányt, hogy ne "hegesztgesse", hanem csináljon helyette egy igazságosabbat.

Újólag szólt arról, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadózás "az alacsony keresetűeket bünteti, a magas jövedelműeket jutalmazza". Tapasztalataira hivatkozva elmondta: a közszférában a munkavállalók 60 százaléka folyamodott kompenzációért, vagyis kérelmezte, hogy ne csökkenjen a fizetése az elmúlt évihez képest. Szavai szerint a versenyszférában rosszabb a helyzet, mivel ott a munkáltatók többsége gazdasági érdekeit mérlegelve jobbára nem kárpótolja az új adórendszer veszteseit.

Tukacs István - múlt szombati sajtótájékoztatójához hasonlóan - arra is felhívta a figyelmet, hogy az új adórendszernek nincs a gazdaságot élénkítő, a fogyasztást növelő hatása, mivel a magas keresetűek inkább megtakarítanak, vagy külföldön költik el többletjövedelmüket.

Olvasóink írták

 • 12. bambinaXX 2011. február 09. 23:19
  „Én ismerek több olyat, aki bár vállalhatna 2. 3. gyereket, mégsem akar, mert örülnek,h "túlvannak" a kisgyerekkoron, éjszakázáson, pelenkázáson, hisztiken és jobban szeretnének utazgatni, magukra költeni, mint még 1 babát bevállalni..és mert egy jólfizető állást nehezebben hagy ott az ember.
  Ismerek olyat, ahol van 3. gyerek, de szülők min. bérre vannak bejelentve, a többit zsebbe kapják, így nem tudják igénybe venni.. hmm. Az még nem jutott eszetekbe, hogy van ennek "gazdaságfehérítő" hatása?
  és ismerek olyat is, akik igénybe tudják venni és(nem emiatt) a 4. gyereket várják.”
 • 11. bambinaXX 2011. február 09. 23:05
  „qmargareth!
  1. Az adójóváírás, adókedvezmény annak jár, AKI FIZET ADÓT.
  2. A gyermekek nevelése sok áldozattal jár - nem is a sokgyerekes családmodell a jellemző nálunk. Nézz csak szét a környezetedben: hány kőgazdag sokgyerekest látsz??? Aki többe tvállal, az nagyobb terhet is "visz a vállán"... és itt nem segélyről van szó, hanem a befiz. adó(=legális jövedelem) 1részének visszatérítéséről!
  3. Aki tökmindegy milyen okból nem vállal gyereket, annak nem kell a velük járó pluszáldozatot meghozni. Ennyi.”
 • 10. queenmargareth 2011. február 09. 20:15
  „Tehát a lényeg NEKEM az, hogy kisebbség lett az az ember, akinek nem lehet gyermeke. Gusztustalan még akkoris, ha maga az isten hozta a törvényt!”
 • 9. achilleus 2011. február 09. 20:14
  „7. queenmargareth 2011.02.09. 20:03
  Hát, ha ez így van, tényleg a ló másik oldala.”
 • 8. achilleus 2011. február 09. 20:13
  „5. queenmargareth 2011.02.09. 19:35
  Ellenezte. 2009-ben az MSZP, az SZDSZ és az MDF meg tudott szavazni egy feles törvényt.
  2009-ről van szó, kedves quinnmargareth. De világosan kiderül a csatolt linkekből.
  6. történész 2011.02.09. 19:51
  Tévedsz, nem álltam (most) ki mellette, hanem a 3. és a 4. hozzászóló mszp-dicséretét vettem célba. Az általuk elfogadott 2011-re vonatkozó alsó adósáv, lényegében egykulcsos állapotokat teremtett volna (majdnem olyat, mint a Fideszé, csak gyermekkedvezmények nélkül.) Az MSZP-s uraknak nem is jutott eszébe a mostani törvények szavazásakor, hogy nekik már van egy érvényes adótörvényük 2011-re, egy attól teljes mértékben eltérő, de jól demagógizálható változattal álltak elő.”
 • 7. queenmargareth 2011. február 09. 20:03
  „Bocs ez csak kicsit illik ide. én leírtam egy négy betűs szót, ami egyenlő a homoszexualitással, szóval tegnap az M1-en leadták az Indul a bakterház című, szerintem igen nagyszerű, poénos, fantasztikus, parádés szereposztású hatalmas filmet:elég csúnyán káromkodtak benne Ezért most büntetik a Műsorszórót? Mert nem volt kifütyülve és átírva ilyenekre, hogy az isten egyik fontos szerve, vagy a család női tagjának esetleges elítélendő munkája?”
 • 6. történész 2011. február 09. 19:51
  „ne tessék sírni..jó ez az adó rendszer, még ha éhen döglenek is akkor is kiállnak mellette ..a hívek.Tessék csak megkérdezni a többséget..nagyon jó ez ..a gazdagok még gazdagabbak lesznek..akkor mi a rossz ebben ? A szocik is gazdagok-ott fenn- tehát ők is csak egyharmad adót fizetnek most..egyik sem állt ki,hogy vonják tőle a régi módon.”
 • 5. queenmargareth 2011. február 09. 19:35
  „4. hozzászólónak

  bocsánat:egynemű társak a moderálás helyére.
  Tehát Bajnai fogadta el, hogy akinek nincs gyermeke rosszul jár? Erre kérnék komoly választ.
  Ha így volt, a FIDESZ miért nem ellenezte? Tehát tetszett nekik elfogadta?
  Tehát egyetértettek?”
 • 4. achilleus 2011. február 09. 18:59
  „2-3. hozzászólók figyelmébe:
  http://index.hu/belfold/2009/06/29/elfogadtak_az_adotorvenyeket/
  2009. június 29 !!!!!!! (Azaz a Bajnai kormány ezt fogadta el 2011-re)
  "Nagy jelentőségű - annak politikai vetülete miatt is - az, hogy törvénybe iktatják a 2011-es szja-táblát is: 2011-ben az alsó szja-kulcs sávhatára évi 15 millió forintra tolódik."
  --------- ez bizony magyar viszonyok között egykulcsos adózást jelentett volna. (Havi 1,25 millás bruttó még a legalacsonyabb kulccsal adózott volna.) Nem is emlékeztek rá pár hónappal ezelőtt, pedig ez egy, még az előző parlament által elfogadott (!!!) törvény volt. - http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/06/29/vegso_formaba_ontottek_az_adocsomagot/”
 • 3. queenmargareth 2011. február 09. 18:38
  „én sem vagyok mszp-s, de igazuk van...
  büntetni a gyermekteleneket, az élettársi viszonyban élők ugyanúgy nevelnek gyermeket, <...moderálva>.........”
 • 2. zoltanszabo 2011. február 09. 15:11
  „Én nem szimpatizáltam az mszp-vel--de most igaza van!
  Jó lenne ha az ellenzék egy kicsit jobban hallatná a szavát. Hangosabban--mert a 2/3 vagy füldugót használ v. süket. Mert nem halják meg a nép felháborodott szavát.
  A sok megszorítás egyszer vissza üt. Talán nem is sokat kell már várni !”
 • 1. KolompárRómeó 2011. február 09. 13:22
  „Na igen. Szerintük az az igazságos, hogy aki dolgozik, annak a belét is kinyomják és a "közös felelősségvállalás" (by GyF) jegyében állandóan emelik az adóikat, "az öngondoskodás" (by GyF) jegyében pedig nem kap érte semmit, de a link, kirekesztett, stb. pedig kap több segílyt, mert ez "társadalmilag így igazságos".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a két embert halálra gázoló nagykállói autós

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, aki két embert gázolt… Tovább olvasom