Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Igennel szavaz a Fidesz az országgyűlés feloszlatására

Igennel szavaz a Fidesz az MDF országgyűlési határozati javaslatára, amely szeptember 30-ával kezdeményezi az Országgyűlés feloszlását - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után.
A politikus hozzátette, a Fidesz támogatja a Házszabálytól való eltérést, vagyis azt is, hogy még hétfőn döntsön a kérdésről az Országgyűlés, mivel azonban az előzetes hírek szerint az MSZP és az SZDSZ sem támogatja az Országgyűlés feloszlását, ezért a Fidesz még ezen a héten benyújt egy saját határozati javaslatot, amely november 15-ével, az adótörvények elfogadásának határidejével oszlatná fel az Országgyűlést.

Nem szavazza meg az Országgyűlés feloszlását az MSZP

Támogatja az MSZP parlamenti képviselőcsoportja azt, hogy az parlament hétfőn napirendre vegye az Országgyűlés feloszlásáról szóló MDF-es országgyűlési határozati javaslatot, de nemmel fognak szavazni a szocialista képviselők a voksoláskor - jelentett be Tóbiás József a párt frakcióvezető-helyettese a képviselőcsoport hétfői ülése után. A politikus kérdésre válaszolva közölte: mivel teljesen egységes volt a frakció álláspontja a kérdésben, ezért nem volt szükség kötelező szavazás elrendelésére.

A KDNP "erkölcsi okokból" szavaz igennel

A KDNP "erkölcsi okokból" megszavazza a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es indítványt - mondta nem sokkal az őszi ülésszak első ülésének kezdete előtt újságíróknak Semjén Zsolt pártelnök. Indoklása szerint azért "erkölcsi okokból" döntöttek az indítvány támogatása mellett, mert már korábban világossá vált, hogy az MSZP és a SZDSZ nem támogatja azt, így nem kaphat kellő többséget.

A KDNP azt is támogatja, hogy a Házszabálytól való eltéréssel még hétfőn szavazhasson az Országgyűlés az MDF előterjesztéséről. Semjén Zsolt bejelentette azt is, hogy Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével közösen javaslatot akarnak benyújtani arról: az adótörvényekkel egyidőben, tehát valószínűleg október végén, ismét szavazzanak a képviselők a parlament feloszlatásáról. Nagy a politikai eshetősége annak, hogy az Országgyűlés nem tud végül adótörvényeket elfogadni, és enélkül költségvetést sem - magyarázta.

"Ez az ország ettől a parlamenttől már nem várhat semmit, csak azt, hogy feloszlassa önmagát, és adja vissza a döntést az emberek kezébe" - fogalmazott a pártelnök. Az országot csak stabil többséggel és társadalmi támogatással lehet kivezetni a válságból, ezt csak egy úton lehet elérni: az előrehozott választásokkal - tette hozzá. Semjén Zsolt opusznak nevezte a Megegyezés című programot, amely szerinte Gyurcsány Ferenc irodalmi munkásságának része. A kormányfő nem meri az Országgyűléssel megszavaztatni ezt a programot, mert ő is tudja, hogy nem kapna többséget - mondta.

Olvasóink írták

  • 1. Anonymus 2008. szeptember 15. 14:31
    „Szerintem meg a Fidesznek saját magát kellene feloszlatnia.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drasztikus lehűlés: hidegrekord is lehet

Alig másfél hete dőlt meg az 1946-os országos melegrekord Szegeden, mégis a következő napokban a… Tovább olvasom