Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Ígérik: megkeresik a tulajdonost

Révfalu elején, a Dózsa rakpart alatt a lassan romba dőlő csónakházban hajléktalanok laknak. WC és víz nélkül a város közepén... Miért nem zavarja ez az önkormányzatot?

De igen, zavarja és fel is veszik a kapcsolatot az ingatlan jelenlegi tulajdonosával – tett ígéretet dr. Kovács Lajos győri jegyző a Kisalföldön keresztül a SMS-t író olvasónak.
A probléma nem új keletű, 2000. január 27-én ezt írta a lap: „A kaput már nincs miért bezárni: az épület annyira leromlott, hogy a hajléktalanok sem találnak benne semmit. Néhány éve még arról panaszkodtak a tulajdonosok és a környéken élők, hogy a hívatlan vendégek egymásnak adják át a kilincset. S ha már betérnek, elvisznek mindent, ami mozdítható. Most már nincs mit. A törmelékek között egy tűzrakó hely nyoma tűnik elő, a tányér, az üvegek, a kabát mind azt mutatják: valóban jártak itt emberek.”
A volt Richards-csónakháznak azonban nem a város a tulajdonosa, hanem egy magánszemély. „Győrnek elég a saját intézményeit megvédeni a beköltözőktől” – tette hozzá Kovács Lajos. Psz végén, tél elején egyébként minden évben megnő azoknak a hajléktalanoknak a száma, akik üres, elhagyatott épületeket keresnek maguknak, ahol a hideggel szemben legalább minimális védelmet találnak. Ez most is így van, a kérdés, a tulajdonos mit tud tenni, s tesz-e valamit a beköltözőkkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtört a bajcsiak átka

Tovább olvasom