Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Így akarják felzárkóztatni a romákat

Az egyénre szabott mentoráláson alapuló roma felzárkózás európai modelljét hétfőn mutatták be Budapesten.
A romákat foglalkoztató cégek társadalmi felelősségvállalásán, a munkaerő-kölcsönzés egyszerűsítésén, illetve az egyénre szabott mentoráláson alapul a roma felzárkózás európai modellje, amelyet hétfőn mutattak be Budapesten.

Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón elmondta: a főváros a cégein keresztül örömmel támogatja, hogy "az olykor homályos felhasználású segélyek" helyett a munkahelyteremtés és a képzés kapjon kiemelt szerepet.

Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bejelentette: vizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehet a közbeszerzési törvényben a hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztatókat valamilyen kedvezményben részesíteni.

Olvasóink írták

 • 3. sevenof9 2011. október 04. 01:54
  „csatlakozom: egy piciket vastagabb papirra nyomtattak,mint kellett volna, dorzsolni nem dorzsol,de hamar kultura,akkor zizegjen!”
 • 2. Beroesz 2011. október 03. 16:23
  „"romákat foglalkoztató cégek társadalmi felelősségvállalásán"
  Már itt röhögni kezdtem. A cégek alig alkalmaznak cigányokat, ahol meg igen, abban a szektorban nem ismert a társadalmi felelősségvállalás szlogenje, mert alig élő, néha közpénzből futó vállalatokról van szó.

  "a munkaerő-kölcsönzés egyszerűsítésén"
  A munkaerő-kölcsönzés egy olyan utolsó szalmaszál, amitől minden normális társadalmi-gazdasági helyzetben lévő országban kiveri a hideg az embereket. Olcsó és szegény ördögöket gyűjtünk össze, aztán csomagban értékesítjük a munkaerejüket. Mindössze arra kell csak vigyázni, hogy jó szegények maradjanak, hiszen így jobban eladhatóak. A munkaerő-kölcsönzés nem kiút, eddig még senkinek sem volt az.

  "egyénre szabott mentoráláson"
  Ki? Mit? Ez ugyanaz lesz, mint a munkaügyi központok tevékenysége? Ahol jól megmentoráltak, egyénre szabott tanácsot adtak, aztán behúzták a strigulát, én meg munkanélküli maradtam, pedig nem voltam olyan mélyen, mint a roma polgártársak zöme.

  Milyen cég felelősségvállalásán alapul majd a csereháti cigányok felzárkóztatása, ha 40 kilométeres körzetben nincs semmilyen cég? Kinek kölcsönzik ki a dél-baranyai cigányok "munkaerejét", hiszen már 20 éve nem kellenek senkinek?!?! (Iskolázatlan, fegyelmezetlen, folyton betegeskedő, hitevesztett és leépült emberekről van szó; ez nem "munkaerő".) A fentebbi modell nem túl mélyen szántó elemző betekintés szerint is életképtelen. Egyszerűen irreális, szlogeneket csattogtató valami, ami nem sokkal ér többet, mint a papír, amelyre írták.”
 • 1. IVY 2011. október 03. 13:21
  „Mint ahogy évszázadokon keresztül, - most sem fog sikerülni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: az MSZP kiáll azokért, akiket a meggyőződésük miatt hurcolnak meg

Az MSZP pártelnöke szerint a párt kiáll mindazokért, "akiket mondvacsinált ügyek miatt vádolnak,… Tovább olvasom