Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Így használd tapasztalataidat a munkahelyen

Könnyedén meglelheted az utat álmaid állásához, ha megfogadod tanácsainkat, átgondolod, melyik területen tudod magad érvényesíteni.

Nem számít, hogy milyen jellegű munkát végzel, s milyen ismereteket és tapasztalatokat gyűjtöttél eddigi karriered során, akad olyan munkáltató, aki pont olyan embert keres, mint te. Könnyedén meglelheted az utat ezekhez az állásokhoz, ha megfogadod tanácsainkat, s átgondolod, hogy vajon mely területen lehet szükség az adottságaidra.

Tartsd nyitva a szemed

Miközben a napi feladataidat végzed, vedd számba, hogy egészen pontosan milyen feladatokat kell elvégezni, s ne úgy tekints a napi munkára, mint gépies robotolásra. Ahelyett, hogy azt kérdezed: „hol van a munka?", kérdezd azt: „kinek van szüksége a képességeimre?".

Ha jó a rábeszélőképességed, kihívásnak teknited, hogy értékesíts valamilyen terméket, vagy szolgáltatást, egy sor cég vár a soraiba. A kiskereskedőknek szüksége van jó értékesítőkre, de így vannak ezzel a gyártók, viszonteladók, szolgáltató cégek és jótékonysági szervezetek egyaránt.

Ha számodra feltűnik egy cég, amelynek szerinted szüksége lehet némi promócióra termékeiket és szolgáltatásaikat illetően, tudasd velük, hogy milyen ötleteid vannak a számukra. Lehet, hogy éppen nincs is üres állásuk, de kialakítanak egyet, ha elég meggyőzően adod el magad. Persze lehet, hogy nem áll elő ilyen szerencsés helyzet, de nem kizárt, hogy te leszel az első akit felhívnak, ha üresedés van. Éppen ezért ne felejtsd el megadni nekik az elérhetőségeidet.

Gondold végig, hogy milyen tapasztalatokat szereztél karriered során, s mit tanultál az egyes esetekből. Vélhetőleg nem csak munkavégzés során tettél szert tapasztalatokra, például ha segítettél megszervezni egy esküvőt, vagy egy családi összejövetelt, ezek során is értékes tanulságokat szerezhettél. Ha igen, akkor bizonyára tisztában vagy vele, hogy miként kezeld a konfliktusokat, hogyan lehet a vitázó feleknél elérni, hogy kompromisszumot kössenek, hogyan koordinálj egyszerre több embert, oszd be az idődet, tartsd kordában a költségvetést, s kezeld az eközben fellépő stresszt. Ezek mind-mind olyan tapasztalatok, amelyeket hatékonyan alkalmazhatsz egy cég kötelékében is.

A gyermeknevelés is megajándékozhat pár értékes tapasztalattal, hogy csak a legfontosabbat említsük a felelősségvállalás erényével, valamint azzal, hogy miként kell más emberekkel foglalkozni. Emellett jóval megértőbb is leszel mások problémái iránt, ez pedig igen fontos lehet számos munkahelyi környezetben.

Ne könyveld el előre, hogy ha nem végeztél el egy bizonyos képzést, akkor nem is értesz egy adott területhez. Beszélgess olyanokkal, akik a szóban forgó szférában dolgoznak, s tudd meg, hogy milyen tudásanyagra és milyen képességeikre van szükség a munkájuk során. Könnyen úgy találhatod, hogy más előzményekből kifolyólag, de számodra is adottak a kérdéses tapasztalatok, illetve felfedezheted, hogy milyen úton-módon tehetsz szert az áhított tudásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenedélután a vízi színpadon

Szombaton délután öt órától a Hotel Fagus vízi színpadán fellép a Lövéri Fiúk sramlizenekar, hattól… Tovább olvasom